1, 2 én 3 in Franse openingscross

Onze Amerikaanse delegatie kreeg opnieuw het goeie voorbeeld van onze renners die in Europa bleven: Laura Verdonschot, Dieter Vanthourenhout en Ryan Kamp konden met hun drieën eigenlijk een volledig podium bezetten in het Franse Boulzicourt.

"Nog zwaarder dan de Koppenberg", pufte ze voor de start. En wie won, daar in Boulzicourt (UCI C2)? Jawel, Laura Verdonschot! Ze reed van (bijna) start tot finish aan de leiding. "Na enkele akkefietjes in het begin kwam ik op kop en kon ik altijd mijn eigen tempo rijden. Voor de steilste stroken kon ik wat gas minderen, en dat was mijn geluk. Dit was een cross om sterker van te worden. Een goeie training was dit zeker." Volgende week wacht voor Laura een dubbel weekend bij onze zuiderburen, in Vittel.

Bij de mannen doken Dieter Vanthourenhout en Ryan Kamp op kop de laatste ronde in, maar daarin werden ze nog de loef afgestoken door de Franse winnaar Dubau. Dieter finishte als tweede, Ryan als derde. Derde worden als belofte tussen de eliterenners, dat deed ook Jarno Bellens, maar dan in het Britse Derby, een vaste manche van de National Trophy die traditioneel veel Belgen trekt op zoek naar wat UCI-punten.

Uitslag Boulzicourt:
1. Joshua Dubau in 59'32"
2. Dieter Vanthourenhout op 13"
3. Ryan Kamp op 21"

7. Jelle Camps 1'34"
13. Yannick Peeters 2'28"
20. Arno Debeir 4'29"
Opgave: Tomas Kopecky en Maxim Dewulf

Uitslag Derby:
1. Thomas Mein (GBr) in 1u03'38"
2. Braam Merlier op 13"
3. Jarno Bellens op 17"

6. Anton Ferdinande op 1'02"
12. Victor Vandebosch op 2'27"

(archieffoto Photopress.be)