1 én 3 in klassieker van Gavere!

De eerste klassieker van het veldritseizoen zit erop, en wat een dag is het geworden voor de mannen van Pauwels Sauzen - Bingoal. Terwijl Eli naar een nieuwe zege raasde, deden ook Laurens (3) en Michael (5) het prima!

Het militaire domein rond het kasteel van Grenier: weinig veldrijders die er géén fan van zijn. Dat onze volledige ploeg met ambitie was gestart, bewezen Daan Soete, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout met een kanonstart. Terwijl Eli in de tweede wedstrijdhelft magistraal van de concurrentie wegknalde, werden Daan en Michael in de achtervolgende groep ingewisseld door Laurens Sweeck. Na een halfuurtje in de figuurlijke zetel hengelde hij een bijzonder mooie derde plaats binnen.

Eli kon na afloop weer comfortabel achterover leunen in het perstentje, genieten van zijn zege en met veel zin uitkijken naar zijn eerste duels met Mathieu van der Poel. "Al was mijn start iets minder. Toon Aerts zette veel druk. Maar we hebben hem een beetje uit zijn kot gelokt, en dat was goed: hij is nadien nog serieus ontploft. Toen ik in de tweede ronde op kop kwam, riep Mario dat het veel te vroeg was. Ik heb toen een beetje gewacht, maar daarna heb ik snel een gaatje geslagen en mijn eigen tempo gereden. Ik had iets beter ingedeeld, denk ik."

Laurens leek op het eerste zicht dan wel een 'dieseldag' te hebben, maar de keuze om niet mee te gaan in de eerste debatten was bewust. "Want ze vertrokken snel, vond ik. Met snokken omhoog. Dat kost cartouchen, die ik probeerde te houden tot het einde door mijn eigen tempo te rijden. Dat was de juiste keuze, denk ik. Eli op kop en ik in de achtervolging, dat was de ideale situatie. Voor hem en voor mij. Ik was zelf ook goed. Ik deed hier nooit beter, ben de zwaarste renner op het podium, en daar trek ik me aan op. Ik ga tevreden naar huis."

Nog dit: met Jens Adams (negende) hadden we naast Eli, Laurens en Michael nog een vierde man in de top tien. Daan Soete werd na zijn knalstart dertiende. De piepjonge Ryan Kamp volgde niet eens veel verder als zestiende.

Uitslag Gavere:

1. Eli Iserbyt in 1u00'27"
2. Lars van der Haar (Ned) op 43"
3. Laurens Sweeck 54"

5. Michael Vanthourenhout 1'03"
9. Jens Adams 1'46"
13. Daan Soete 2'42"
16. Ryan Kamp 4'16"
25. Maxim Dewulf

(foto's Photopress.be)