2024 begint met ereplaatsen in modderpoel van Baal

Een nieuw jaar, dat betekent crossen in Baal. De Grote Prijs Sven Nys anno 2024 viel samen te vatten met héél veel slijk en enkele ereplaatsen voor onze elite- en belofterenners.

Geen Eli Iserbyt op Nieuwjaarsdag in Baal, de winnaar van vorig jaar. Met de absolute top van het veldrijden aan de start wisten we dus dat winnen moeilijk zou worden. Michael Vanthourenhout bewees echter zijn groeiende vorm in de strijd voor top vijf: na een sterke finale sprintte hij naar de vijfde plek. Denise Betsema werd zevende bij de vrouwen, Yorben Lauryssen pakte met een vierde plek net naast het podium bij de renners onder de 23 jaar. Ook Yordi Corsus (7e) en Kay De Bruyckere (10e) haalden daarin de top tien.

Baal was de vierde manche van de X2O Badkamer Trofee, die donderdag verder gaat met de klassieker in de duinen van Koksijde.