22ste podiumplaats voor Denise in Herentals

Denise Betsema is in Herentals nog maar eens op het podium geëindigd. Voor de 22ste keer dit seizoen! Minpuntje: in het X2O-klassement verliest ze veel tijd na een lekke band in de slotfase. Ze blijft wel leidster.

Lucinda Brand was ook gisteren te sterk voor de verzamelde concurrentie. Daaracht was Denise met voorsprong de beste van de rest van het pak. Haar tweede plaats was dan ook meer dan verdiend. Toch baalde Denise achteraf.

"Ik ben niet super tevreden, nee. Ik verlies teveel tijd op Lucinda door een lekke band in de laatste ronde. Het gebeurde net na de materiaalpost, waardoor ik nog een halve ronde op die leegloper verder moest. Ik heb geprobeerd de schade te beperken, maar dat viel niet mee."

Denise blijft leider in de tussenstand van de X2O Trofee, maar haar bonus is geslonken tot amper twee seconden. "Gelukkig is de volgende manche nog twee weken weg. Tegen dan zal ik goed hersteld zijn en hoop ik eventueel terug wat verder uit te lopen."

Nu volgen twee dagen van relatieve rust op Texel, waarna Denise zich opmaakt voor het Nederlands kampioenschap in Rucphen.