3 en 4 voor onze vrouwen in Beringen

Op de mijnterril van Beringen klommen Denise Betsema en Fem van Empel zaterdag naar de derde en vierde plaats van de tweede Ethias Cross van dit seizoen. Winst was voor Yara Kastelijn.

Op de zware omloop van Beringen lag de vrouwencross behoorlijk snel in een vaste plooi: Kastelijn hield Shirin van Anrooij af in de strijd voor winst, Denise (vorig jaar nog primus in Beringen) zat ‘vast’ op plaats drie. Fem troefde in de strijd voor de vierde plaats in de finale land- en leeftijdsgenote Aniek van Alphen af.

“Vanaf de eerste ronde voelde ik me niet helemaal topfit. Ik miste gewoon wat power, al weet ik niet hoe dat komt”, analyseerde Denise haar koers. “Vorige week (toen ze won in Lokeren, red.) werd ik iedere ronde beter, deze keer elke ronde iets minder. En dat op een rondje waarop je weinig kan herstellen: de klimmen zijn superintensief, maar de technische afdalingen ook. Volgende week weer nieuwe kansen. Ik ben tevreden dat ik met deze benen toch nog een podiumplaats reed”

Laura Verdonschot begon haar seizoen vlakbij de Franse hoofdstad Parijs, waar ze zevende werd in een UCI-cross in Jablines.

Uitslag Ethias Cross Beringen vrouwen:

1. Yara Kastelijn (Ned)
2. Shirin van Anrooij (Ned) op 17”
3. Denise Betsema (Ned) 40”
4. Fem van Empel (Ned) 1’14”

(foto's Photopress.be)