3e plek in Lille houdt Eli in polepositie in X2O Trofee

Met nog één manche te gaan staat Eli Iserbyt nog steeds in polepositie voor eindwinst in de X2O Badkamers Trofee. In Lille redde een sterke Eli ondanks een duur foutje de dag met een podiumplek en een beperkt tijdsverlies.

Voor al onze mannen ging het mis in de start van Lille: zowel Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout als Ryan Kamp moesten al meteen veel terrein gaan goedmaken. Net toen Eli bij koplopers Laurens Sweeck en Lars van der Haar was komen aansluiten, ging het helaas weer mis: een foutje in het zand kostte hem de aansluiting vooraan. Achter de twee koplopers wist Eli uiteindelijk toch de schade beperkt te houden: derde in de daguitslag, nog steeds twee minuten voorgift in het klassement. Michael finishte nog als vierde, Ryan als negende.

Podium of dichte ereplaatsen zaten er niet in voor onze vrouwen, met de zevende plek van Denise Betsema als ons beste resultaat. Onze beloften kwamen dan een stuk dichter bij winst: na een spannende strijd van een zestal koplopers finishte Belgisch kampioen Witse Meeussen in eigen regio als vierde, met amper vier seconden achterstand op winnaar David Haverdings. Eerstejaarsbelofte Kay De Bruyckere bevestigde zijn sterke eindeseizoen met opnieuw een toptienplaats.

Uitslagen X2O Trofee Lille:

Mannen-elite:
1. Laurens Sweeck
2. Lars van der Haar (Ned) op 0:02
3. Eli Iserbyt 0:23
4. Michael Vanthourenhout 0:32
9. Ryan Kamp (Ned) 1:05

Vrouwen:
1. Fem van Empel (Ned)
2. Ceylin Alvarado (Ned) op 0:02
3. Annemarie Worst (Ned) 0:21
7. Denise Betsema (Ned) 2:06
11. Leonie Bentveld (Ned) 2:41

Mannen U23:
1. David Haverdings (Ned)
2. Emiel Verstrynge op 0:02
3. Victor Van De Putte 0:03
4. Witse Meeussen 0:04
9. Kay De Bruyckere 1:27
14. Lukas Vanderlinden 2:08
15. Yorben Lauryssen 2:24
24. Pieter Pauwels 3:38

(foto’s Photopress.be)