Baloise Belgium Tour: Jens en Yannick tonen zich op dag 2

De kasseien van de Vlaamse Ardennen hebben hun werk gedaan: het peloton van de Baloise Belgium Tour werd helemaal uit elkaar geslagen in de tweede etappe naar Zottegem. Voor onze ploeg konden Jens en Yannick zich laten zien.

Yannick Peeters schoof kort na de start in Knokke-Heist al mee met de vroege vlucht en kon zo bij het aansnijden van de Vlaamse Ardennen voor kostbare tv-visibiliteit zorgen. Toen Yannick was teruggepakt door het uitdunnende peloton, was Jens Adams aan de beurt. Hij liet zich zien met een fraaie move op de Berendries, waar veel van onze renners nog attent voorin koersten. Toen de uiteindelijke beslissing viel, zaten onze renners helaas wat te ver. Bovendien kregen enkele van onze jongens ook nog met materiaalproblemen af te rekenen.

Jens was tevreden dat hij zich onderweg even had kunnen laten zien: “Ik zat voorin, had plaats om aan te vallen, en dat heb ik dan ook gedaan. Maar bovenop de Berendries kwam iedereen terug. Ik en Daan zaten toen nog wel voorin, zagen de beslissende aanval wegrijden, maar toen hebben we wel even getwijfeld en reed die groep weg. Nadien had ik nog wat technische problemen, maar was het ook wel wat op. En kasseien liggen me iets minder dan klimmetjes op asfalt. Vanavond herstellen, want de tijdrit (van morgen in Grimbergen, red.) vind ik ook wel plezant.”

Uitslag rit 2:

1. Remco Evenepoel
60. Daan Soete op 1'46"
76. Jens Adams 4'40"
93. Eli Iserbyt 10'41"
94. Michael Vanthourenhout
128. Dieter Vanthourenhout 16'57"
136. Yannick Peeters
Opgave: Ryan Kamp

Klassement

1. Remco Evenepoel
37. Daan Soete 2'05"
74. Jens Adams 4'59"
92. Eli Iserbyt 11'00"
93. Michael Vanthourenhout
132. Dieter Vanthourenhout 17'16"
134. Yannick Peeters

(foto's Photopress.be)