BK-voorbereiding zit erop na Halle - Ingooigem

Nog vier keer slapen tot het Belgisch kampioenschap op de weg in Gent. In Halle - Ingooigem schaafden onze mannen woensdag hun vorm nog ietwat bij.

Onze renners die de voorbije twee weken zowel de Baloise Belgium Tour als de Tour de Savoie Mont-Blanc afwerkten, genieten van enkele dagen welverdiende rust. En dus kwam tussen het Brabantse Halle en het West-Vlaamse Ingooigem quasi hetzelfde zestal aan de start als afgelopen weekend tijdens de Elfstedenronde in Brugge. Dat in een goed gestoffeerd peloton met onder meer ook Philippe Gilbert, Oliver Naesen en Jasper Stuyven.

Twee van onze renners haalden na ruim tweehonderd kilometer koers, gejaagd door een stevige wind, netjes de finish in de staart van het bijna gehalveerde peloton: Dieter Vanthourenhout en belofte Arno Debeir, die allebei in de slotronden zelfs nog even de neus aan het venster konden steken. Leuk voor onze tweede hoofdsponsor, want Halle-Ingooigem was een manche van de Bingoal Cycling Cup. Onze vier andere jongens verdwenen in de lokale ronden uit de wedstrijd.

Uitslag:

1. Dries De Bondt
30. Arno Debeir
42. Dieter Vanthourenhout
Opgave: Yannick Peeters, Diether Sweeck, Maxim Dewulf, Anton Ferdinande