Boom: Denise strandt vlakbij zege, Eli veert weer op

De Superprestige is halfweg. In de vierde manche in Boom strandde Denise Betsema op een zucht van de zege, en veerde Eli Iserbyt weer op met een derde plek.

Denise Betsema is bezig aan een uitstekend Superprestige-seizoen, en dat was ook in het decor van Tomorrowland het geval. Net toen ze in Boom van haar sterkste concurrentes aan het wegrijden was, gooide een lekke band echter roet in het eten van onze Texelse. Aniek van Alphen kwam vanuit de achtergrond weer aansluiten, en hield na een spannend duel Denise van de overwinning in een sprint met twee. Denise, wel weer alleenleidster in de Superprestige, was onze enige deelneemster in Boom.

Bij de mannen speelden Eli Iserbyt en Europees kampioen Michael Vanthourenhout achter winnaar Tom Pidcock een belangrijke rol in de strijd voor plaats twee. Door een mindere beginfase en een opspelende rug kon Michael (vierde) uiteindelijk geen aanspraak maken op podium. Eli, die stilaan weer de oude lijkt na zijn vervelende blessure, slaagde daar wel in: derde. Talent Ryan Kamp zette ons sterke collectief kracht bij met een zesde plek, Yorben Lauryssen was tussen de eliterenners onze beste U23-renner op plaats 23.

Uitslagen Superprestige Boom:

Mannen:
1. Tom Pidcock (GBr)
2. Lars van der Haar (Ned) op 0:10
3. Eli Iserbyt 0:13
4. Michael Vanthourenhout 0:43
6. Ryan Kamp (Ned) 1:17

23. Yorben Lauryssen 5:02
32. Lukas Vanderlinden

Vrouwen:
1. Aniek van Alphen (Ned)
2. Denise Betsema (Ned) op 0:01
3. Shirin van Anrooij (Ned) 0:27

(foto's Photopress.be)