Camps & Kamp: 2x op podium van Koksijde!

De combinatie van hun namen zou even goed voor een komisch duo kunnen gebruikt worden, maar onze Camps en Kamp kunnen vooral heel hard trappen. Dat bleek in Koksijde: Jelle werd er verrassend tweede, Ryan knap derde.

Dat je nooit mag opgeven in het leven, dat bewees Jelle Camps zondag in de duinen van Koksijde. Na jaren blessureleed had hij al even geen deel meer uitgemaakt van de Belgische selectie. In Koksijde was het eindelijk weer van dat. En hoe! Helemaal achteraan gestart, uiteindelijk op enkele seconden geëindigd van winst: Jelle werd met recht en reden emotioneel na de aankomst, inclusief zegegebaar op de streep.

"Dit kan ik niet beschrijven", genoot Jelle na met een krop in de keel. "Ik had de ambitie om een goed gevoel over te houden aan de race van vandaag, zonder daar een resultaat op te plakken. Maar in de eerste ronde hing ik al top vijftien en ik bleef altijd heel stilletjes opschuiven, tot de tweede plaats. Hoeveel dat op dit moment voor mij betekent, dat kan ik echt niet beschrijven. Heel leuk dat ik nog eens aan de buitenwereld kan laten zien dat ik het nog kan. Vijfde op de Koppenberg, zesde in Hamme: dat was allemaal mooi, maar dit is nog zoveel mooier."

Daar bleef het voor ons niet bij: het was niet Jelle maar onze Nederlandse kampioen Ryan Kamp die het grootste deel van de wedstrijd als onze beste pion rondreed. Hij kon lang het vuur aan de schenen leggen van de uiteindelijke winnaar Niels Vandeputte, en deed met zijn derde plaats aan het eind een prima zaak voor het klassement. Daarin is hij nu tweede op vijftien punten achterstand van leider Kevin Kuhn.

Toon Vandebosch werd negende, Anton Ferdinande dertiende en Jarno Bellens vijftiende.

(foto's Photopress.be)