Coquard wint slotrit in Mayenne, Michael eindigt 18de

Ons viertal Michael en Dieter Vanthourenhout, Yannick Peeters en Diether Sweeck heeft de Boucles de la Mayenne in schoonheid beëindigd. Michael eindigde 18de in Laval, waar Bryan Coquard zich de snelste van een uitgedund peloton toonde.

"Net als gisteren probeerden we opnieuw iemand in de vroege vlucht te krijgen", doet ploegleider Gianni Meersman het relaas van de dag. "Maar het tempo in het peloton lag zo hoog dat niemand weggeraakte. Uiteindelijk geraakte toch een viertal vooruit, weliswaar zonder iemand van ons. Nu, omdat de vluchters amper met vier waren, was dat ook geen ramp."

De vier werden ingelopen bij het opdraaien van het plaatselijke circuit in Laval, dat drie keer moest afgelegd worden. "Drie technische en lastige rondjes van vier kilometer", preciseert Gianni. "Diether Sweeck draaide binnen, maar zowel Yannick Peeters als de broertjes Vanthourenhout reden de wedstrijd vlot uit. Michael hield in volle finale opnieuw goed stand in de voorwacht van het peloton en eindigde als 18de."

Meersman reageerde tevreden. "Na een moeilijke proloog en openingsdag, hebben onze jongens echt wel doorzettingsvermogen getoond. We verloren toen Angelo en Toon (allebei ziek, red), maar de vier anderen hebben geknokt en komen hier zeker sterker uit. Daar zullen binnenkort wel wat resultaten uit volgen."

Uitslag:
1. Bryan Coquard
18. Michael Vanthourenhout op 0"
53. Dieter Vanthourenhout op 49"
86. Yannick Peeters op 2'56"

Eindklassement:
1. Thibault Ferasse
82. Michael Vanthourenhout
86. Dieter Vanthourenhout
90. Yannick Peeters