Denise (2de) en Fem (5de) maken indruk in Kortrijk

Denise Betsema was dé smaakmaker van de Caps Urban Cross in Kortrijk. Maar in een sprint met drie moest ze het nipt afleggen tegen Lucinda Brand. Fem van Empel was eens te meer de revelatie met een fraaie vijfde plaats.
 
Fem nam in Kortrijk de kopstart, gevolgd door Lucinda Brand, Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, Sanne Cant en de rest van de toppers. Ook Denise kende deze keer een betere start en haakte haar wagonnetje aan. Het resulteerde in een kopgroep van acht. 
 
Maar al snel schoof Denise door naar de kop van de koers en jaagde het tempo flink de hoogte in, waardoor de kopgroep in twee brak. Fem verzeilde in het tweede groepje. Denise bleef vooraan beuken, maar slaagde er niet in haar concurrentes af te schudden. In een sprint met drie moest ze het afleggen tegen Lucinda Brand. 
 
"Ik kwam in de sprint jammer genoeg net iets te kort tegen Lucinda", aldus Denise na de podiumceremonie. "Ik ben toch blij met die tweede plaats. Ik ben weer een ervaring rijker en ik doe een goede zaak in het klassement. Maar moest ik deze mogen overdoen, zou ik in de sprint toch iets langer hebben afgewacht. Wat langer in het wiel blijven zitten misschien, maar achteraf heb je altijd makkelijk praten. Op naar de volgende nu, morgen in Tabor. Ik blijf scherp."
 
Fem werd vijfde, meteen haar beste prestatie in een klassementscross. En daar stond ze zelf ook versteld van. "Ik weet dat je in het begin goed van voor moet zitten en dat lukte goed. Mijn start was super. Daarna was het kwestie van zo lang mogelijk volhouden. Ik zei vanmorgen nog tegen mijn vader dat ik blij zou zijn met een topvijfplaats, maar dat bedoelde ik lachend. Dat het ook gebeurt, is geweldig."
 
Fem, die pas eerstejaars belofte is, past voor de verplaatsing naar Tabor en focust vol op het eindklassement van de X2O Trofee. "Ik neem nu een weekje rust. Daarna gaan we er weer vol tegenaan."
 
Uitslag:
1. Lucinda Brand
2. Denise Betsema  op 1"
3. Yara Kastelijn
5. Fem van Empel op 40"
 
Foto's: ©Photopress