Denise 2de in Azencross, Laura neemt afscheid

Een nieuwe podiumplaats voor Denise Betsema in Loenhout. Na een mooie tweestrijd moest ze het in de finale afleggen tegen Lucinda Brand. Denise blijft wel stevig leider in de X2O Trofee. In dezelfde Azencross nam Laura Verdonschot afscheid van de ploeg.

Denise nam een prima start. Nog in de openingsronde kon ze zich samen met Lucinda Brand en Shirin van Anrooij afscheiden van de rest van het deelnemersveld. Annemarie Worst leek nog even terug te komen, maar haakten dan toch snel weer af.

Denise zat letterlijk gevangen tussen de ploeggenotes Van Anrooij en Brand en koos vol voor het initiatief. Maar de wereldkampioene was taai en knokte zich telkens terug in het wiel van onze kopvrouw. In de finale deeld Brand dan zelf de genadestoot uit.

"Misschien was ik vandaag wel de beste in koers", aldus een licht ontgoochelde Denise achteraf. "Maar wie als eerste over de streep komt, is de winnaar. Toch klaag ik ook niet, want ik het klassement verlies ik maar een paar seconden. Wat dat betreft, blijft het er voorlopig goed uitzien."

Na vijf jaar trouwe dienst reed Laura in Loenhout voor het laatst in de kleuren van Pauwels Sauzen-Bingoal. Gemotiveerd om nog een laatste keer te knallen, maar de benen wilden niet helemaal mee. Laura werd uiteindelijk als 29ste afgevlagd. Vanaf 1 januari beproeft ze haar gelukt bij Vondelmolen-Deceuster. Wij wensen haar alle succes!

Knappe zege Leonie Bentveld
Vroeg in de ochtend werd ook de vrouwen junioren-wedstrijd afgewerkt in Loenhout. Die mondde uit in een lange solo van ons juniorentalentje Leonie Bentveld. Ze haalde het uiteindelijk met meer dan een minuut voorsprong op de Tsjeschische Vanda Dlaskova en een minuut en tien seconden op Mirre Knaven.

Uitlsag Vrouwen Loenhout (83 dlrs):
1. Lucinda Brand
2. Denise Betsema op 15"
3. Shirin van Anrooij op 32"
29. Laura Verdonschot op 5'44"

Foto's: © Photopresss