Denise (3de) en Fem (4de) doen het prima in WB Besançon

In de wereldbekermanche in het Franse Besançon pakte Denise Betsema alweer een podiumplaats. Maar daarnaast zagen we ook een sterke Fem van Empel. Zij werd vierde en werd na afloop gehuldigd als beste belofte.

Lucinda Brand blijft momenteel het vrouwenveldrijden domineren. Nadat ze zaterdag al de beste was in Kortrijk, heerste de wereldkampioene ook in Besançon, waar de 8ste manche in de Wereldbeker op de kalender stond. 

In de aanvangsfase probeerde Denise Brand zo lang mogelijk te volgen, maar dat bleek al snel een onhaalbare opdracht. Onze kopvrouw leek af te stevenen op de tweede plaats, maar in de tweede koershelft kwam de Canadese Magalie Rochette sterk opzetten en pakte plek twee. Denise werd derde.

"Ik vond mijn goede benen van gisteren niet", aldus Denise achteraf. "Ik was al een poos diep aan het gaan en ik hoopte nog aan te pikken bij Rochette toen die mij voorbijreed, maar de power was er niet. En wat Lucinda betreft, ja... zij was echt wel de sterkste. Ik had snel door dat ik beter voor mijn eigen ritme koos. Maar ik klaag niet, want uiteindelijk kwam zelfs nog die podiumplaats in gevaar. Dit was het hoogst haalbare."

Fem beste belofte
Ook Fem reed een geweldige race en deed lang mee voor het podium. Maar ook zij zag pletwals Rochette over zich heen denderen. Ze werd wel fraai vierde en werd na afloop gehuldigd als beste belofte, voor haar leeftijdsgenoten Puck Pieterse en Shirin van Anrooij.

"Het gaat steeds beter", glunderde Fem achteraf. "Zeker op een zwaar parcours als dit doe ik het meestal goed. Dankzij een goede verkenning stond ik met vertrouwen aan de start. In de beginfase had ik zelfs overschot, maar ik had van mijn trainer de opdracht gekregen een tijd in de wielen te blijven."

"In de finale zat het podium er in, maar op een van de laatste hellinkjes kon ik niet meer goed in mijn pedaal klikken. Zo mis ik op een paar seconden na die derde plaats. Maar dat ik blijf progressie boeken, is uiteraard een opsteker."

Uitslag vrouwen Besançon (47 dlnrs):
1. Lucinda Brand
2. Magalie Rochette op 26"
3. Denise Betsema op 34"
4. Fem van Empel op 37"
32. Laura Verdonschot op 6'40"

Tussenstand Wereldbeker na 8 wedstrijden:
1. Lucinda Brand - 252 punten
2. Denise Betsema - 223
3. Puck Pieterse - 182
6. Fem van Empel - 133
42. Leonie Bentveld - 4
48. Laura Verdonschot - 1

Foto's: © Photopress.be