Denise Betsema (3e) doet plek beter in tweede Ethias Cross

In de eerste Ethias Cross, in Lokeren, viel Denise Betsema nog net naast podium. Een week later, in Kruibeke, schoof ze een plek op: derde.

Terwijl Denise Betsema een week terug nog voor een blitzstart tekende, schoot ze in Kruibeke flink minder goed uit de startblokken. In tegenstelling tot Laura Verdonschot, die prima startte maar door een iets te hoge foutenlast uiteindelijk naast een topvijfplek pakte. Denise werkte zich ondertussen naar voren, kreeg zelfs de koppositie in zicht, maar moest op de streep met plek drie tevreden zijn.

"Ik kwam redelijk weg, maar door een foutje ging ik onderuit in een gracht. Dan raak je heel snel weer naar achter. En door die grachtjes was het heel lastig om weer snel naar voren te komen", verklaarde Denise haar mindere beginfase. "Ik was heel blij dat ik uiteindelijk toch nog een beetje de aansluiting kon maken bij de eerste dames. Maar ik had vandaag niet de snelheid om het laatste gaatje dicht te rijden, en maakte toen ook een foutje, en die waren hier fataal."

De analyse die Denise voor zichzelf maakte, was positief. "Ik ben superblij om hier op het podium te staan: het gaat steeds een stukje beter. Het gevoel was een stuk beter dan vorige week. Als het zo verder gaat, komt de rest vanzelf."

Uitslag Ethias Cross Kruibeke:

1. Lucinda Brand
2. Yara Kastelijn op 13"
3. Denise Betsema 17"
8. Laura Verdonschot 1'46"
23. Maud Kaptheijns 5'48"

(foto's Photopress.be)