Denise Betsema pakt prestigieuze zege en WB-leiderstrui in Zonhoven

Denise Betsema stoomt door. 24 uur na haar knappe zege in Ruddervoorde, was ze ook in de Kuil van Zonhoven de beste. In het zand was onze kopvrouw een maatje te sterk voor de concurrentie. Ook Fem van Empel deed het uitstekend met een vijfde plek.
 
Puck Pieterse nam een vliegende start op Domein Molenheide, maar Denise reageert gevat en nog in de openingsronde nam ze zelf het roer in handen. En het tempo van Denise lag te hoog voor haar jonge landgenote. Ook de rest van de vrouwen was de resterende drie kwartier niet meer bij machte op Denise nog een strobreed in de weg te leggen.
 
Na 50 minuten pakte ze haar vierde seizoenszege en werd extra beloond met de leiderstrui in de Wereldbeker. Haar eerst leiderstrui ooit en daar was ze uiteraard oeverloos gelukkig mee. 
 
"Dat het gemakkelijk lijkt? Veel mensen denken dat", lachte Denise. "Maar zo voelt het echt niet. Ik was nog niet helemaal gerecupereerd van gisteren en dit is een rondje met bijzonder weinig herstelmomenten. Maar dit is absoluut een van mijn favoriete omlopen, dus wilde ik hier absoluut goed presteren. Blij dat het gelukt is en ik eindelijk een keertje die leiderstrui mag dragen. Hier ga ik van genieten!"
 
Ook Fem van Empel reed een geweldige wedstrijd en zag die beloond met een vijfde plaats. Onze belofte duikt zo de top tien van de Wereldbekerranking binnen.
 
Uitslag WB Zonhoven vrouwen (49 dlnrs):
1. Denise Betsema
2. Lucinda Brand op 46"
3. Ceylin del Carmen Alvarado op 1'08"
5. Fem van Empel op 1'35"
DNF: Laura Verdonschot
 

Klassement Wereldbeker na 4 proeven:
1. Denise Betsema 125 punten
2. Lucinda Brand 122 
3. Marianne Vos 102
9. Fem van Empel 59

Foto's: © Photopress.be