Denise en Laura 5de en 7de in Gieten na achtervolgingsrace

Wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado was de beste bij de dames in Gieten. Denise Betsema en Laura Verdonschot werden verdienstelijk vijfde en zevende. 

Ceylin del Carmen Alvarado stak er met kop en schouders bovenuit. Denise deed lange tijd mee voor het podium, maar strandde finaal op plaats vijf, amper een handvol seconden achter Lucinda Brand, die als derde wel nog op het podium mocht.

"Jammer", zuchtte Denise. "Maar die slechte startplaats speelt me nog steeds parten. Ik stond op de derde rij en dan heb je wat geluk nodig. Dat had ik vandaag niet. Voor mij werd gevallen en ik kon geen kant meer op. Ik heb een ontzettende zware inspanning moeten leveren om terug vooraan te geraken. Ik heb uiteindelijk nog mee kunnen doen voor het podium, maar ik kom net tekort. Toch doe ik functie van de UCI-ranking een goede zaak. Volgende week rijd ik zowel in Zwitserland (Bern) als in Beringen. Extra punten pakken om een betere startorde te krijgen, is toch een doel op zich."

Laura werd fraai zevende op een parcours dat eigenlijk niet het hare was. "Bij mooi, droog weer is dit wel iets voor mij, maar nu was er van zand geen sprak meer. De modder, dat duwen en trekken, dat ligt mij veel minder. Dat ik dan toch zevende werd, is een opsteker. Bovendien ben ook ik een paar keer opgehouden door een valpartij, waaronder die van Sanne (Cant, red). Op het einde was het vat wel af, maar het was dan ook een zware cross. Je hoort mij niet klagen." 

Uitslag Gieten dames:
1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Annemarie Worst op 24"
3. Lucinda Brand op 28"
5. Denise Betsema op 33"
7. Laura Verdonschot op 1'42"
26. Maud Kaptheijns op 6'29"

Foto's: ©Photopress.be