Denise en Michael halen podium in Niel

Op Wapenstilstandsdag kruisen de veldrijders traditioneel de spreekwoordelijke degens in Niel. Die Superprestigemanche leverde ons vrijdag twee podiumplaatsen op: voor Denise Betsema (2e) en kersvers Europees kampioen Michael Vanthourenhout (3e).

Geen Fem van Empel in Niel, maar met Denise Betsema hadden we iemand anders in koers die onze kleuren nadrukkelijk liet schitteren. Eerst in een kopgroep van drie, later in een duel met Ceylin Alvarado. Deze keer viel het dubbeltje niet onze kant uit: na problemen met inklikken in de bemodderde pedalen kostte een foutje Denise de kansen op een tweede seizoenszege. Plaats twee dus, en daarmee blijft onze Texelse aan de leiding van de Telenet Superprestige.

In de mannenwedstrijd kon Michael Vanthourenhout zijn kersverse Europese kleuren meteen showen op het podium met een fraaie derde plek. Vooral in de lange zandstrook bleken winnaar Laurens Sweeck en Lars van der Haar net te sterk. Eli Iserbyt verloor veel terrein door een valpartij die hem ook een zadelbreuk opleverde, maar na een sterke remonte werd hij toch nog vierde. Belofte Witse Meeussen tot slot excelleerde tussen de profs met een vijfde plaats.

Uitslagen Superprestige Niel

Mannen:
1. Laurens Sweeck
2. Lars van der Haar (Ned) op 0:03
3. Michael Vanthourenhout 0:35
4. Eli Iserbyt 0:41
5. Witse Meeussen 0:44
23. Kay De Bruyckere 4:28
26. Lukas Vanderlinden 4:31
29. Lorenzo Masciarelli (Ita) 5:33

Vrouwen:
1. Ceylin Alvarado (Ned)
2. Denise Betsema (Ned) op 0:05
3. Inge van der Heijden (Ned) 0:54
20. Shanyl De Schoesitter 5:42

(foto's Photopress.be)