Denise en Michael op vijf in Heusden-Zolder

De drukke kerstperiode in het veldrijden gaat aan hoogtempo verder. Met dank aan Michael Vanthourenhout en Denise Betsema keerden we met twee vijfde plaatsen terug van de Superprestige-manche in Heusden-Zolder.

Traditioneel ultrahoge snelheden op en rond het Circuit van Zolder, en dat zijn omstandigheden waarbij foutjes duur worden bestraft. Bij de mannen liep het zo mis voor de heroptredende Eli Iserbyt en Ryan Kamp, die bij een valpartij van Ryan in de beginfase allebei veel terrein verloren. Eli kwam nog terug tot plek elf, Ryan tot plaats 21. In de strijd voor de derde plek na een ongenaakbare Wout van Aert en Mathieu van der Poel werd Michael Vanthourenhout als vijfde afgevlagd.

Bij de vrouwen kwam een stuurfout onze Superprestige-leidster Denise Betsema duur te staan: ze verloor de aansluiting bij koploopsters Ceylin Alvarado en Inge van der Heijden, en moest aan het eind met plaats vijf tevreden zijn. Daarmee blijft ze wel nipt aan de leiding van het klassement. Leonie Bentveld werd na een uitstekende start dertiende, juniore Fleur Moors in eigen provincie negentiende. Fem van Empel moest helaas forfait geven door de gevolgen van haar valpartij in Val di Sole.

Uitslagen Superprestige Zolder:

Mannen:
1. Wout van Aert
2. Mathieu van der Poel (Ned) op 0:06
3. Lars van der Haar (Ned) 0:16
5. Michael Vanthourenhout 1:05
11. Eli Iserbyt 1:58
21. Ryan Kamp (Ned) 3:24
36. Lukas Vanderlinden 6:06
Opgave: Pieter Pauwels

Vrouwen:
1. Ceylin Alvarado (Ned)
2. Inge van der Heijden (Ned) op 0:03
3. Lucinda Brand (Ned) op 0:06
5. Denise Betsema (Ned) 0:18
13. Leonie Bentveld (Ned) 1:54
19. Fleur Moors 2:55

(foto’s Photopress.be)