Denise kleurt Jaarmarktcross en eindigt derde

Lucinda Brand heeft in Niel de dameswedstrijd gewonnen. De derde proef van de Superprestige draaide uit op een driestrijd met Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand en Denise in de hoofdrol. 
 
Denise startte voorzichtig, maar schoof met een fikse inspanning nog in de openingsronde heel snel op naar de kop van de koers. En toen ze ook daar nog eens goed doortrok, werd de kopgroep uitgedund.
 
Eerst tot een vijftal, met naar Denise ook nog Alvarado, de teruggekeerde Brand en Kastelijn. Van de favorietes misten we voorin alleen Annemarie Worst, die materiaalpech kende. Toen Kastelijn de rol moest lossen, bleven ze met z'n drieën over voor de dagzege.
 
In de slotronde was het Denise die op haar beurt een paar lengtes moest prijsgeven, waardoor ze in de laatste honderden meters net dat tikkeltje te kort kwam om mee te sprinten voor de zege. Brand haalde het nipt van Alvarado, Denise werd fraai derde. 
 
"In de slotfase had ik het moeilijk om me vast te klikken in de pedalen", zuchtte Denise. "Daardoor begon ik niet in ideale positie aan de laatste passage door het zand. Jammer, maar daardoor zat er niet meer in dan de derde plaats."
 
Dat ze nochtans een goed gevoel had, vertelde ze erbij. "Al kende ik opnieuw niet de beste start. Dat blijft toch een werkpuntje. Als ik daar nog wat progressie in maak, zal me dat helpen om dichter bij de overwinning te komen. Maar ik blijf optimistisch. Als ik podiumplaatsen blijf sprokkelen, dan komt de zege vanzelf wel een keertje."
 
Ook Laura Verdonschot en een alweer verbazende Fem van Empel eindigden in de top tien. Daar was vooral de Sint-Michielsgestelse best tevreden mee.
 
Uitslag Dames:
1. Lucinda Brand
2. Ceylin del Carmen Alvarado
3. Denise Betsema op 3"
9. Laura Verdonschot op 1'30"
10. Fem van Empel op 1'45"
 
Foto's: ©Photopress.be