Denise legt het in Mol nipt af tegen Lucinda Brand

Als de Zilvermeercross geldt als een generale repetitie met het oog op het WK in Oostende, dan heeft Denise Betsema vandaag extra vertrouwen getankt. Al moest ze het in Mol nipt afleggen tegen Lucinda Brand.
 
Denise nam de beste start in Mol en ze legde er meteen duchtig de pees op. Dat resulteerde oorspronkelijk in een kopgroep van drie met naast onze Texelse trots ook Manon Bakker en Lucinda Brand, die andere favoriete op de overwinning. 
 
Twee rondjes later moest Bakker de rol lossen en kregen we een duel op het scherp van de snee tussen de twee sterkste veldrijdsters van het moment: Denise Betsema en Lucinda Brand. Uit de achtergrond leek Marianne Vos nog even op te rukken, maar zij moest uiteindelijk vrede nemen met plaats drie.
 
Denise en Lucinda trokken zij aan zij de finale en waren elkaar meer dan waard. Pas in de laatste honderd meter slaagde Brand er dan toch in om Denise op een paar lengtes te zetten en pakte zo haar 11de seizoenszege. "Lucinda was in die laatste ronde net dat tikkeltje sterker", reageerde Denise na afloop.
 
Zware trainingsweek
"Ik had ook niet dat topgevoel. De zandpassages liepen wel lekker, maar ik miste vandaag toch wat power in de benen. Dat heeft volgens mij te maken met de zware trainingsweek die ik achter de rug heb. Maar we zijn aan elkaar gewaagd en Lucinda maakte het knap af. Elk foutje is hier namelijk cruciaal en als je niet top ben, maak je nu eenmaal sneller een foutje."
 
"Ik kwam naar hier omdat ik dit als een goede voorbereiding zag op het WK. We reden dit seizoen immers nog geen enkele zandcross. Hopelijk werpt dat binnen twee weken in Oostende zijn vruchten af", besloot onze kopvrouw.
 
Top tien voor Laura en Fem
Met Fem van Empel en Laura Verdonschot stonden ook onze twee andere dames aan de start aan het Zilvermeer. In de eerste koershelft bikkelden ze allebei mee voor een mooie ereplaats, maar Fem kreeg af te rekenen met materiaalpech en werd teruggeslagen. Ze finishte uiteindelijk nog net in de top tien.
 
Laura deed het vandaag zeer voortreffelijk op een van haar favoriete parcoursen en werd na een knappe inhaalrace finaal als zevende afgevlagd. Zeker een opsteker na haar moeilijk BK.  "Het duurde even voor ik in mijn ritme kwam. Vanaf dan zat er wel een goed tempo op. Ik denk dat dit het hoogst haalbare was", aldus Laura.

Voor alle duidelijkheid, er was geen sprake van euforie bij Laura. "Het was dan misschien wel iets beter dan op het BK, maar nog altijd niet goed genoeg hoor. Maar er resten me nog twee weken tot het wereldkampioenschap. Hopelijk kan ik nog een stapje zetten."
 
Uitslag:
1. Lucinda Brand
2. Denise Betsema op 4"
3. Marianne Vos
7. Laura Verdonschot op 1'20"
10. Fem van Empel op 2'04"
 
Foto's: ©Photopress.be