Denise moet in Leuven nipt de duimen leggen tegen Alvarado

Een derde seizoenszege laat nog even op zich wachten voor Denise Betsema. In Leuven was ze er dichtbij, maar in de sprint met twee moest ze nipt het onderspit delven tegen wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado. Ook Fem en Laura eindigden netjes in de top tien.
 
Het was verrassend Perrine Clauzel die de beste start nam en in de aanvangsfase van de concurrentie wegreed. Maar na een paar rondjes zag de Française het sterke Nederlandse blok terugkomen. Met daarbij onder meer Lucinda Brand, Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst en - uiteraard - Denise Betsema.
 
In de tweede koershelft was het Denise zelf die vooraan het intiatief nam, maar vooral Avarado en Brand beten zich goed vast in het wiel. In de finale demarreerde Brand, maar ze ging onderuit. Ook Alvarado maakte een slippertje. 
 
"Elke week een plekje beter"
Uiteindelijk zou het uitdraaien op een sprint en daarin trok de wereldkampioene aan het langste eind. Denise werd knap tweede. "Jammer, hé", zuchtte ze in een eerste reactie. "Maar ik zie het positief. Zevende in Ruddervoorde. Vierde in de Koppenbergcross en het EK, derde in Niel en vandaag tweede. Als ik die progressie doortrek kan een overwinning niet lang meer uitblijven", lachte ze.
 
Fem van Empel en Laura Verdonschot werden 8ste en 10de. Ook Fem blijft progressie maken. "Vooral mijn start was geweldig", klonk het. "Ik zag een opening op rechts en maakte daar handig gebruik van om op te schuiven. Ik denk dat ik rond plaats vijf het veld indook. Stand houden lukt nog niet, maar ik ben vooral blij met wat ik nu al kan. Hopelijk kan ik de komende weken nog af en toe wat UCI-punten sprokkelen en zo mijn startpositie verbeteren."
 
"Beste gevoel verdwenen"
Laura (10de) leek niet helemaal tevreden, ook al was ze in Leuven de beste Belgische. "Sinds de Koppenbergcross voel ik dat het iets minder draait. Het goede gevoel is wat verdwenen. Natuurlijk is het niet slecht, maar ik hoop toch zo snel mogelijk mijn niveau opnieuw wat op te drijven en wat dichter bij die top vijf te kunnen finishen."
 

Uitslag Elite & U23 Dames:
1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Denise Betsema op 1"
3. Lucinda Brand op 3"
8. Fem van Empel op 1'03"
10. Laura Verdonschot  op 1'04"
DNF: Maud Kaptheijns

Foto's: ©Photopress.be