Denise sluit aan bij wereldtop in Middelkerke

Stapje per stapje sluipt Denise Betsema naar haar eerste zege. In Middelkerke sloot ze ondanks haar verre startpositie aan bij de wereldtoppers voorin, wat haar de tweede plek opleverde na wereldkampioene Ceylin Alvarado.

Ondanks de brede startbaan kon Denise Betsema door een oponthoud helaas niet al te veel plekken goedmaken in de start. Toch slaagde ze er na goed een ronde al in aan te sluiten in de strijd voor plek drie. Slechts een tussenstation om de oversteek te maken richting koploopsters Alvarado en Annemarie Worst. Een tactische finale eindigde op een sprint, die Denise dus als tweede afsloot. Het leverde haar een goed gevoel op, een pak bonuspunten in de strijd voor een betere startpositie, maar toch ook een zweem van ontgoocheling: winnaars blijven winnaars.

"Toen ik zicht kreeg op de dames vooraan, moest ik echt een inspanning doen om weer aan te sluiten. Dat lukte wel, maar toen zij weer wat vaart begonnen te maken, hing ik aan de elastiek. Maar de benen voelden goed, ik kon in de slotronde weer helemaal aansluiten, maar het was niet ideaal dat ik aan het slootje net voor de finish pas in derde positie zat. Schoonheidsfoutjes, ik denk dat ik heel blij mag zijn met deze tweede plek. Heel fijn dat ik mezelf weer met deze toppers kan meten. Dat geeft heel veel vertrouwen voor volgend seizoen."

Uitslag vrouwen Middelkerke:

1. Ceylin Alvarado
2. Denise Betsema op 1"
21. Maud Kaptheijns 3'59"
44. Jolien Verschueren

(foto's Photopress.be)