Denise wordt in Antwerpen eindelijk beloond

Na zes opeenvolgende podiumplaatsen heeft Denise Betsema dan toch haar derde seizoenszege op zak. Op het strand van Sint-Anneke was onze kopvrouw heer en meester. In de finale hielde ze knap de opzittende Lucinda Brand af.

Eens te meer waren het dezelfde vijf Nederlandse toppers die de wedstrijd kleurden: Lucinda Brand, die voor de snelle aanval koos, Ceylin del Carmen Alvarado, Yara Kastelijn - die startte als leider in de X2O Trofee, Annemarie Worst en Denise, die in de beginfase moest achtervolgen na een min of meer valse start die niet in haar voordeel was uitgedraaid.

Onder impuls van Alvarado werd Brand teruggepakt. En wat later schoof ook Denise door naar de kop van de koes. Net op het moment dat de wereldkampioene werd uitgeschakeld door een tegenpruttelende ketting, koos Bets vol voor de aanval. In een mum van tijd pakte ze tien seconden bonus en die verdedigde ze in de finale met brio.

"Zege zat er aan te komen"
Kastelijn loste bij de achtervolgers, maar Brand en Worst kraakten niet. En in de slotronde zette Lucinda nog een keertje alles op alles, maar Denise hield knap stand. Goed voor haar derde seizoenszege na Beringen en Bern. Ook Fem (8ste) en Laura (9de) finishten bij hun terugkeer na een weekje afwezigheid knap in de top tien.

"Dit is toch een overwinning die er al een poos zat aan te komen", glunderde Denise na de podiumceremonie. "Ik wachtte erop, ja. En ik wist dat dit een cross was die me kon liggen. Ik hou wel van deze omloop. Maar het liep weer fout in de start, hé. Zo was ik toch weer op achtervolgen aangewezen."

"De eerste rij vertrok een fractie te vroeg", zag Denise vanop rij twee. "Het zorgde voor een beetje paniek. En verderop had ik geluk bij die valpartij. Ik kon er nog net omheen. Maar zo belandde ik toch weer in een inhaalrace. Gelukkig holde ik niet té lang achter de feiten aan. Op de zandstroken kon snel tijd goedmaken."

Graag op podium eindklassement
In de finale werd het nog even spannend, toen Brand alsnog kwam opzetten. Al gaf Denise wel aan het onder controle te hebben. "Ik wist dat, als ik geen foutjes maakte, ik die voorsprong moest kunnen vasthouden. Even schrok ik nog toen ik zo'n hellinkje net niet boven geraakte, maar de zege kwam toch niet meer in gevaar. Geloof me, ik ben hier super blij mee. Ik ben nu ook benieuwd naar de ranking in de X2O Trofee. Ik wil dolgraag op het podium geraken in dat regelmatigheidscriterium."
 
Uitslag Antwerpen:
1. Denise Betsema
2. Lucinda Brand op 5"
3. Annemarie Worst op 28"
8. Fem van Empel op 1'08"
9. Laura Verdonschot op 1'31"
 

Stand X2O Trofee:
1. Lucinda Brand
2. Yara Kastelijn op 50"
3. Denise Betsema op 54"
5. Fem van Empel op 3'57"
11. Laura Verdonschot op 9'43"

Foto's: © Photopress.be