Denise zorgt in Eeklo voor 19de zege in tv-cross

Denise Betsema heeft in Eeklo haar 6de zege van het seizoen behaald. Op de bevroren ondergrond in het heldenpark nam Denise de maat van Manon Bakker. Wereldkampioene Lucinda Brand werd derde.

Anna Kay, Manon Bakker en Denise namen de beste start in deze voorlaatste Ethias Cross van het seizoen. Sanne Cant volgde op een paar lengtes. De Belgische kampioen slaagde er echter niet in de aansluiting te maken. En toen Kay een slippertje maakte op het glibberige parcours, bleven voorin alleen Bakker en Betsema over.

Manon en Denise waren zo aan elkaar gewaagd, dat het tot diep in de slotfase duurde voor er zekerheid kwam over wie met de zege aan de haal zou gaan. Iedereen maakte op deze omloop wel zijn foutjes, zodat het belangrijk werd wie zijn foutenlast kon beperken. Dat bleek uiteindelijk Denise, die met kleine voorsprong het laken naar zich toetrok.

"Niet met Lucinda naa de sprint"
"Het werd inderdaad steeds glibberiger", bevestigde een blije Denise na afloop. "Toen ik in de slotfase even voorop reed, sloeg de nervositeit wat toe, terwijl ook de vermoeidheid zijn parten begon te spelen. Dus ging ik ook weer foutjes maken. Vooral op dat laatste hellinkje liep het fout, maar gelukkig deed Manon het ook niet foutloos. Zo hield ik toch stand."

Dat ze de wedstrijd al vrij vroeg hard maakte, bleek een weloverwogen keuze. "Ik zag dat Lucinda niet goed gestart was. Dan wil je daar optimaal van profiteren, want als je met haar uiteindelijk naar de sprint moet, wordt het ook moeilijk. Haar op achterstand zetten, is een betere optie", lachte onze Texelse.

Voor Denise was het de zesde zege van het seizoen, de vijfde in een tv-cross. En voor de ploeg was het al de 19de overwinning in een tv-cross deze winter. Op naa de twintig..

Uitslag Eeklo vrouwen:
1. Denise Betsema in 42'25"
2. Manon Bakker op 6"
3. Lucinda Brand op 28"

Foto's: © Photopress