Denise zorgt in Zonnebeke voor onze 25e tv-zege

Met nog een maand veldrijden te gaan, staat onze zegeteller in televisiecrossen dit seizoen al op 25. In de Exact Cross van Zonnebeke denderde Denise Betsema solo naar de overwinning. Ryan Kamp deed er een tweede plaats bovenop.

Toegegeven: een groot deel van de veldrittoppers was op zaterdag al in het Spaanse Benidorm voor de wereldbekermanche van zondag. Denise Betsema torste dus de favorietenrol in Zonnebeke, en die maakte ze ook waar: Denise gooide grootste concurrente Marion Norbert Riberolle al vroeg in de cross van zich af, om na een lange solo te winnen met meer dan een minuut voorsprong. Leonie Bentveld finishte als vijfde.

Denise Betsema: “Ik ben blij met mijn tweede zege van dit seizoen. Toen ik zo vroeg in de cross alleen voorop kwam te liggen, kreeg ik vleugels. Ik wou er vanaf dan alles aan doen om hier te winnen. Ik heb flink moeten duwen: de modderstroken lagen er heel zwaar bij. En ik wist dat Marion daar heel goed uit de voeten kon. Het kwam er dus op aan mijn tempo hoog te blijven houden. En daar ben ik in geslaagd!”

Ook bij de mannen kwamen we dicht bij de zege: Ryan Kamp maakte deel uit van een ruime kopgroep waarin hij lange tijd mocht dromen van de overwinning. Ryan was één van de renners die met een aanval een kloof probeerde te slaan, maar uiteindelijk moest hij toch één concullega voor zich dulden: Tim Merlier. Ryan eindigde negen seconden na de Belgische wegkampioen als tweede. Beloften Kay De Bruyckere (11e) en Lukas Vanderlinden (15e) haalden de top-15.

Uitslagen Exact Cross Zonnebeke:

Mannen:
1. Tim Merlier
2. Ryan Kamp (Ned) op 0:09
3. David van der Poel (Ned) 0:15
11. Kay De Bruyckere 2:57
15. Lukas Vanderlinden 4:44
27. Pieter Pauwels
Opgegeven: Yorben Lauryssen

Vrouwen:
1. Denise Betsema (Ned)
2. Marion Norbert Riberolle op 1:15
3. Austin Killips (VSt) 2:43
5. Leonie Bentveld (Ned) 3:35

(foto’s Photopress.be)