Derde offensief op rij voor Laurens Sweeck

Voor de derde dag op rij koos Laurens Sweeck tijdens de Ronde van Vlaams-Brabant voor de aanval. Helaas bleek het ook nu niet de goeie vlucht, en finishten we uiteindelijk in een peloton kort na een kopgroep.

Hoogteverschil, veel draaien en keren, een dosis kasseien en zwoele temperaturen: de derde etappe van de Ronde van Vlaams-Brabant in Bertem was geen makkie. Toch viel de averij in het klassement uiteindelijk al bij al mee. In de kopgroep van acht waren we helaas niet vertegenwoordigd, onze renners finishten in het uitgedunde peloton dat met niet veel achterstand over de streep bolde. Daarbij ook Laurens Sweeck, die voor de derde dag op rij in het offensief was gegaan.

"Er was een redelijk grote groep weggesprongen waarin we niemand mee hadden. Daarom ben ik er met twee nog naartoe gereden. Maar dat was een hele inspanning van anderhalve ronde. Ik had gehoopt dat we met die kopgroep naar de finish zouden gaan, maar helaas was de groep iets te groot en draaide het niet goed rond. Na een ronde of twee kwam het peloton terug tot bij ons", vertelt onze Belgische kampioen van Antwerpen, die tijdens die inspanning enkele fikse 'cartouchen' had verschoten.

Drie dagen op rij in de aanval in onze eerste rittenkoers van het seizoen, dat bewijst wel dat Laurens zich ondanks de vreemde voorbereiding behoorlijk goed in z'n vel voelt. "Ik ben niet slecht, maar het kan nog wat beter. Ik sukkelde in de aanloop naar deze koers een beetje met een verkoudheid. Maar het verloopt zeker goed genoeg voor me." Zondag in Rillaar rijdt onze Brabander trouwens quasi voor eigen volk.

Uitslag rit 3 - Bertem

1. Jonas Rickaert, de 143 km in 3u17'54"
16. Eli Iserbyt 1'05"
28. Jarno Bellens z.t.
49. Michael Vanthourenhout
66. Witse Meeussen
68. Laurens Sweeck
84. Anton Ferdinande 1'24"
90. Dieter Vanthourenhout 1'53"