Dieter en Anton 3de en 4de in Steinmaur

Er werd zondag niet alleen in het Nederlandse Gieten gecrost, ook in Zwitserland stond een profveldrit op de agenda. Met Dieter Vanthourenhout en Anton Ferdinande aan de start. Zij draaiden in Steinmaur een uur lang mee aan de kop van de koers en werden uiteindelijk derde en vierde.
 
Dieter gaf aan niet al te best aan het seizoen begonnen te zijn. "Lokeren was echt niet goed", klinkt het. "In Kruibeke liep het al wat beter, maar ik kon er zeker nog niet tevreden zijn van mijn prestatie. Dan is die derde plaats in Steinmaur echt een opsteker."
 
De cross, verreden op een rondje met redelijk wat hoogteverschil werd gekleurd door vier man. Naast Dieter en Anton waren dat ook nog Kevin Kuhn en Loris Rouiller, de twee meest talentrijke Zwitsers dat het veldritpeloton momenteel rijk is. Vooral Dieter en Kuhn probeerden een paar keer het verschil te maken, maar het kwartet bleef samen tot in de laatste rechte lijn. Een sprintje besliste over de podiumplaatsen.
 
"Ik sprintte van de kop af vol door, maar op de lichthellende aankomststrook viel ik te vroeg stil, wat me een derde plaats opleverde", vertelt Dieter. Anton kwam in de finale ten val en finishte vierde, terwijl Kuhn sneller spurtte dan Rouiller en de zege pakte.
 
Anton: "Het moet nog beter"
Anton was niet helemaal tevreden met zijn vierde plaats. "Ik rijd niet slecht, maar het moet nog stukken beter", is hij zelfkritisch. "In Steinmaur reed ik comfortabel rond, maar na een val bij de balkenpassage ben ik pas als vierde de laatste rechte lijn opgedraaid en zo ben ik ook geëindigd. Het gevoel was oké, maar ik ben toch teleurgesteld over het resultaat."
 
Dieter steekt zijn jongere ploegmaat echter een hart onder de riem. "Anton is nog steeds belofte. Ik heb hem al gezegd dat hij er in zijn categorie niet te veel moet vrezen. Ryan Kamp steekt er wat bovenuit, maar verder moet hij geen schrik hebben en in zichzelf geloven. Dan kan hij de komende weken enkele mooie resulaten neerzetten in de U23-wedstrijden." Maar eerst keren de twee nog een keer terug naar Zwitserland, voor een C1-cross in de buurt van hoofdstad Bern, volgende zondag. 
 
Uitslag Steinmaur: 
1. Kevin Kuhn
2. Loris Rouiller op 1"
3. Dieter Vanthourenhout 
4. Anton Ferdinande op 2"
(archief)foto: © Photopress.be