Diether Sweeck sluit 2019 af met 4de plaats in Bredene

Met de Ethias Cross in Bredene stond vandaag de laatste cross van 2019 op de agenda. Diether Sweeck (4de) en Dieter Vanthourenhout (12) mogen met een goed gevoel oudejaar vieren. Diether streed tot diep in de finale mee voor het podium.

Diether nam zelfs de kopstart in de zompige Grasduinen, het domein waar de cross verreden werd. "Ik voelde me super", lacht hij achteraf. "Zo goed dat ik mezelf eigenlijk een beetje heb opgeblazen. Ik trapte echt op mijn adem.  En dit was een rondje waarop het niet gemakkelijk was om je te 'herzetten'.  Met als gevolg dat ik rond halfkoers iets te veel foutjes maakte. Maar in de tweede helft van de wedstrijd vond ik toch weer het goede ritme."

De broer van Laurens zakte wel weg naar plaats vier. "Ik heb het laatste half uur nog keihard gevochten om toch maar op het podium te geraken, maar Vermeersch was iets te sterk. Op het einde had ik niets meer in de tank. Jammer van dat gemiste podium, maar ik ben toch tevreden van mijn prestatie. Dit is trouwens mij derde topvijfplaats in een Ethias Cross."

Uitslag
1. Mathieu van der Poel
2. Tim Merlier op 1'08"
3. Gianni Vermeersch op 1'26"
4. Diether Sweeck op 1'47"
12. Dieter Vanthourenhout op 5'24"

Foto: © Photopress.be