Drie topvijfplaatsen in X20 Trofee-manche van Lille

De voorlaatste manche van de X2O Badkamers Trofee leverde ons geen uitschieters op, maar wel drie topvijfplaatsen: voor Leonie Bentveld bij de vrouwen, Eli Iserbyt bij de mannen, en Kay De Bruyckere bij de U23.

In de vrouwenwedstrijd van Lille bevestigde Leonie Bentveld met een vijfde plaats nog maar eens dat ze steeds meer en meer aansluiting heeft gevonden bij de top van de elitevrouwen, en zette Denise Betsema met een twaalfde plaats de lijn van een moeilijk seizoen verder. Na haar zware trainingscrash afgelopen zomer was Denise de voorbije maanden nooit helemaal zichzelf.

De mannen in Lille waren nog maar goed en wel begonnen maar het was toen eigenlijk al voorbij voor onze renners. Of toch wat de kansen op de overwinning betrof, want zowel Belgisch kampioen Eli Iserbyt als Europees kampioen Michael Vanthourenhout waren na een rotstart meteen op achtervolgen aangewezen, deden dat wel sterk, maar konden nooit meer aansluiting vinden bij de kopgroep. Eli werd uiteindelijk vijfde, Michael zevende.

Bij de renners onder de 23 jaar tot slot kwam tweedejaars Kay De Bruyckere slechts één plek tekort om op het podium te staan.

Uitslagen X2O Trofee Lille

Mannen:
1. Niels Vandeputte
2. Joris Nieuwenhuis (Ned) op 0’05”
3. Joran Wyseure 0’15”
5. Eli Iserbyt 0'40"
7. Michael Vanthourenhout 0'43"

Vrouwen:
1. Fem van Empel (Ned)
2. Lucinda Brand (Ned) op 0’36”
3. Laura Verdonschot 0'52"
5. Leonie Bentveld (Ned) 1'24"
12. Denise Betsema (Ned) 4'03"

Mannen-beloften:

1. Victor Van de Putte
2. Ward Huybs op 0'01"
3. Arne Baers 0'43"
4. Kay De Bruyckere 1'31"
14. Yordi Corsus 3'24"
19. Kenay De Moyer 4'00"

(foto’s Photopress.be)