Drukke zomerdagen: Tomas wint, Arno sprint

De Tour de France mag dan wel met alle aandacht gaan lopen, maar ook op veel andere plekken wordt gekoerst. Deze week waren we al op drie fronten actief, en dat verliep goed.

Eerstejaarsbelofte Tomas Kopecky (in het wegseizoen actief voor Balen BC) die een kermiskoers in Vrasene won, Laura Verdonschot die de proloog van de BeNe Ladies Tour afwerkte en rit 4 van de Ronde van Luik: onze ploegleiding moet zich momenteel in verschillende stukken hakken wil ze al onze renners in actie zien. In die vierde etappe in Luik deden we het bovendien goed: Eli Iserbyt deed een gooi naar de ritzege met een late uitval, Arno Debeir (foto Wouter Toelen/TFOTO) sprintte nadien naar de vijfde plaats.

Voor belofte Arno, bezig aan een sterk wegseizoen, was het een prima kans om zich ook eens te manifesteren aan de zijde van onze profs: "Eli zou normaal de sprint doen, maar hij viel enkele kilometers voor de streep aan en bleef weg tot de laatste bocht. Toen hij gepakt werd, zat ik eigenlijk iets te ver om nog te sprinten op de aankomst vals plat bergop, maar ik verbaasde mezelf door toch nog zo vanvoor te finishen. Blijkbaar zat er nog genoeg op. Het was de vlakste rit van allemaal, maar ik voelde me op de hellingen die er waren nog vrij fris. Hopelijk is dat in de zware slotetappe van vrijdag ook nog zo."

Uitslag rit 4:

1. Tom Paquot
5. Arno Debeir z.t.
82. Laurens Sweeck
84. Anton Ferdinande
95. Eli Iserbyt
99. Dieter Vanthourenhout 0'35"