Dubbel podium in Merksplas dankzij Michael en Denise

De Superprestige-manche van Merksplas liep voor ons af zoals die van vorige week in Niel: met een tweede plaats voor Denise Betsema en een derde voor Michael Vanthourenhout. Ook Eli Iserbyt en Ryan Kamp haalden de top vijf.

Ondanks de afwezigheid van Fem van Empel hadden we met Denise Betsema nog steeds een stevige kans op winst in Merksplas, maar die kans speelden we in de eerste halve ronde kwijt. Na een mindere start raapte Denise nog iedereen op die voor haar reed, op eentje na dan: Ceylin Alvarado, die nu de leidersplaats in de Superprestige deelt met Denise. Bij haar terugkeer na een lichte hersenschudding finishte onze piepjonge Fleur Moors na een uitstekende start op de dertiende plaats.

Bij de mannen hetzelfde verhaal voor Michael Vanthourenhout als dat van Denise Betsema: een povere start, met daarna veel achtervolgen. Onze Europese kampioen geraakte daarbij nog tot bij ploegmaat Eli Iserbyt, waarna een leuk duel volgde voor de derde plek. Daarin trok Michael aan het langste eind. Eli finishte als vierde, jong talent Ryan Kamp deed het uitstekend met een vijfde plek. Tussen de profrenners haalden ook beloften Witse Meeussen en Lukas Vanderlinden de top-25.

Uitslagen Superprestige Merksplas:

Mannen:
1. Laurens Sweeck
2. Lars van der Haar (Ned) op 0:05
3. Michael Vanthourenhout 0:40
4. Eli Iserbyt 0:53
5. Ryan Kamp (Ned) 1:10
14. Witse Meeussen 2:54
22. Lukas Vanderlinden 4:37
29. Kay De Bruyckere 5:23
34. Yorben Lauryssen 6:59

Vrouwen:
1. Ceylin Alvarado (Ned)
2. Denise Betsema (Ned) op 0:18
3. Inge van der Heijden (Ned) 0:26
13. Fleur Moors 3:50

(foto's Photopress.be)