Eén-tweetje voor Laurens en Eli in Maldegem, pech voor Michael

Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout kleurden de Ethias Cross in Maldegem. Jammer genoeg viel Michael letterlijk weg in de finale. Laurens hield alleen stand en boekte zijn vierde seizoenszege. Eli Iserbyt sprintte even later naar de tweede plaats, voor Lars van der Haar.

Laurens nam de beste start in Maldegem, kliefde vlotjes door de eerste zandstrook en sloeg zo meteen een kloof. Een rondje later maakte Michael de oversteek, waarna ze met z'n tweeën hun voorsprong probeerden uit te diepen.

"De steun van Michael was belangrijk", vertelde Laurens achteraf. "In mijn eentje had ik het welicht niet gered, want het was een lange cross. Even vreesde ik nog en terugkeer uit de achtergrond, maar die is er uiteindelijk niet gekomen."

Ons duo werkte voorbeeldig samen en leek op weg naar de eerste twee plaatsen. Tot Michael met nog drie rondjes te rijden onderuit ging in een bocht. Brute pech. Onze West-Vlaming zou uiteindelijk ontgoocheld als vijftiende worden afgevlagd. Laurens hield zijn inspanning in de slotfase netjes vol en pakte zijn vierde zege van het seizoen.

"Niet slecht voor een 'mindere' winter", glunderde hij na de podiumceremonie. "Ik heb na het WK geen last van decompressie. Voor sommigen zit het seizoen erop, maar ik vind de resterende wedstrijden ook nog belangrijk. Ik ben blij dat ik het kon afmaken."

Eli sprint nog naar de tweede plaats en zette ook nog de snelste rondetijd neer. "Omdat Laurens en Michael vroeg vertrokken, kon ik vanop de tweede rij de kat uit de boom kijken. Dat ik op een bepaald moment nog probeerde de sprong te maken? Niet echt, eigenlijk. Ik wou vooral Toon die derde plaats gunnen. Hij is jong en heeft al veel gewerkt voor de ploeg, dus ik hoopte dat hij alleen zou kunnen wegrijden."

Wat niet lukte. Toon werd wel fraai vijfde. Waardoor we in de uitslag met drie renners in de top vijf postvatten, zelfs met zes in de top vijftien. Ryan viel net buiten de top tien. 

Uitslag Maldegem Elite mannen (55 dlnrs):
1. Laurens Sweeck
2. Eli Iserbyt op 8"
3. Lars van der Haar
5. Toon Vandebosch op 12"
11. Ryan Kamp op 1'12"
14. Anton Ferdinande op 1'26"
15. Michael Vanthourenhout op 1'28"
39. Lorenzo Masciarelli op 4'25"

Foto's: ©Photopress.be