EK dames: Maud en Laura vierde en vijfde na ferme inhaalrace

Na een mindere start zagen Maud Kaptheijns en Laura Verdonschot hun eventuele podiumambities snel in rook opgaan. Maar ons dames-duo verbaasde met een wel heel knappe remonte. Die zou hen uiteindelijk allebei nog een topvijfplaats opleveren. Knap werk!
 
Laura kwam na een halve ronde in pakweg tiende, elfde stelling door. Maud volgde nog twee plaatsen verderop. Terwijl voorin Yara Kastelijn meteen haar duivels ontbond, begonnen onze twee dames aan een ware achtervolgingsrace. De top drie (Kastelijn, Worst en Lechner) was té ver weg, maar daarachter bleek alles nog mogelijk.
 
En Laura en Maud haalden er zowaar nog het hoogst haalbare uit. Maud zou finaal als vierde finishen na een sterke slotronde. "Ik heb inderdaad mijn start een beetje verkloot", vertelde ze even voorbije de aankomst. "Als je ziet hoe ik nog terugkom, is het natuurlijk balen dat ik het in de openingsfase verpestte. Ik zeg niet dat er anders een podiumplaats had ingezeten, maar je weet nooit. Dit is echt jammer."
 
Eenzelfde gevoel overviel Laura. "Die verdomde start... De conditie is echt wel oké. Maar als het in de start fout loopt, is het moeilijk om weer in de koers te geraken. Ik ben goed, maar niet zo goed dat ik van een tiende plek zomaar weer naar de top drie kan rijden. Dat is best vervelend en daarom moet ik hier tevreden mee zijn."
 
Een tijdje reed Laura nog op plaats vier. "Maar in de laatste ronde liepen de benen helemaal vol. Toen ik naar Sanne (Cant, red) reed, werd ik wellicht iets te enthousiast, terwijl Maud netjes in het wiel volgde. Met een 'poef' reed ze in de slotronde over Sanne en mij en ik had geen antwoord meer in huis."
 

Uitslag EK Dames Elite:
1. Yara Kastelijn 
2. Eva Lechner op 12"
3. Annemarie Worst op 26"
4. Maud Kaptheijns op 1'09"
5. Laura Verdonschot op 1'16"