Eli - 3de in Heusden-Zolder - doet prima zaak in Superprestige

Ook in Heusden-Zolder stond geen maat op Wout van Aert. Eli Iserbyt werd na een knappe wedstrijd derde en doet daarmee een zaakje in het klassement van de Superprestige. Hij loopt twee punten verder uit op Toon Aerts.

Wout van Aert draaide al in de tweede ronde het gashendel open en niemand was in staat om hem te volgen. Achter hem vocht Eli een verbeten duel met Tom Pidcock en Quinten Hermans uit voor plaatsen twee, drie en vier. Eli, ondanks wat last van buikloop voor de cross, nam meermaals het initiatief, loste daarmee Quinten Hermans, maar Pidcock beet zich wel vast in het wiel.

De twee mochten uiteindelijk in een sprintje uitmaken wie op plek twee en drie op het podium mocht. In het spurtje haalde de Brit het nipt van onze kopman, die met zijn derde plaats wel twee punten verder uitloopt in de tussenstand van de Superprestige. Met nog één manche te gaan, telt Eli nu vier punten voorsprong op Toon Aerts.

"Dit parcours ligt me", reageerde Eli. "Voor de start voelde ik me slecht door die buikloop. Dus heb ik mezelf wel verrast, ja. Dat ik gisteren niet voluit moest gaan, speelde wellicht vandaag in mijn voordeel. Daarnaast had ik een goede bondgenoot aan Pidcock. Dat Tom wist dat ik vol zou koersen voor die punten in het klassement, speelde dan misschien wel weer in zijn voordeel in de slotfase. Maar ik ben sowieso tevreden met dit resultaat."

Met nog één manche (Gavere) te gaan, telt Eli nu vier punten voorsprong op Toon Aerts. "Dat biedt geen zekerheid, maar het is toch het best mogelijke scenario. Het zal nog spannend worden. Maar dat is pas iets voor half februari. Hopelijk dan wel weer mét publiek."

Uitslag Heusden-Zolder Mannen (104 dlnrs):
1. Wout van Aert
2. Tom Pidcock op 1'04"
3. Eli Iserbyt op 1'04"
7. Laurens Sweeck op 2'04"
12. Toon Vandebosch op 2'27"
13. Ryan Kamp op 2'32"
27. Anton Ferdinande op 5'12"

Foto's: © Photopress.be