Eli (3e) tankt zon en moraal in Benidorm

Het wereldbekerseizoen zit er bijna op. In de voorlaatste manche in het Spaanse Benidorm tankte Eli Iserbyt niet alleen veel zon, maar ook veel vertrouwen dankzij een derde plek achter Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Crossen in Benidorm was een beetje thuiskomen voor Eli Iserbyt, die een flink deel van zijn winter doorbrengt iets verderop aan de Costa Blanca. De halve thuiscross werd een opsteker, want Eli hield erg lange tijd stand aan de zijde van tenoren Mathieu van der Poel en Wout van Aert, en hield tegelijkertijd Laurens Sweeck en Tom Pidcock af in de strijd voor plek drie. Belgisch en Europees kampioen Michael Vanthourenhout moest helaas in extremis forfait geven door een koortsaanval.

Bij de elite-vrouwen hadden we geen deelnemers in Benidorm, in de jeugdreeksen drie: Witse Meeussen had de hele beloftecross uitzicht op winst in een ruime kopgroep, maar moest na een tactische finale uiteindelijk naar huis met plek vijf. Bij de meisjes-juniores beleefde Fleur Moors een baalweekend: zaterdag werd één van haar fietsen gestolen, zondag had ze een stel mindere benen. Fleur finishte in die moeilijke omstandigheden als zevende, eerstejaarsjuniore Shanyl De Schoesitter als negende.

Uitslagen Wereldbeker Benidorm (Spa):

Mannen-elite:
1. Mathieu van der Poel (Ned)
2. Wout van Aert
3. Eli Iserbyt 0:09

Mannen-beloften:
1. Thibau Nys
2. Tibor del Grosso (Ned)
3. Emiel Verstrynge 0:05
5. Witse Meeussen 0:13

Meisjes-juniores:
1. Lauren Molengraaf (Ned)
2. Isabella Holmgren (Can) op 0:05
3. Ava Holmgren (Can)
7. Fleur Moors 1:29
9. Shanyl De Schoesitter 2:51

(foto’s Photopress.be)