Eli beëindigt Ronde van Luik met 3e plek

De Ronde van Luik zit erop. Eli was de man die onze kleuren deed schijnen in de twee laatste ritten: een late uitval op donderdag, een erg actieve koers met aan het eind de derde plek op vrijdag.

In die voorlaatste etappe was de uitvalspoging van Eli Iserbyt helaas gesneuveld in het zicht van de streep. "In de laatste vier kilometer werd het smal en bergop, bergaf. Perfect om iets te proberen, maar twee ploegen wilden echt voor de sprint gaan. In de laatste bocht werden we gepakt." In de zware slotrit had ons jonge talent er opnieuw zin in: "We kennen dit parcours beter en beter, ook dankzij de Ronde van België. Anton Ferdinande zette me perfect voorin af waar dat nodig was. We reden op de Roche aux Faucons weg met acht man. Ik probeerde het nog op de laatste klim, maar uiteindelijk viel de beslissing op een heel raar moment."

Dat zijn Ronde van Luik zo goed verliep, dat had Eli al bij al niet verwacht: "Ik nam wat rust na het BK in Gent, maar nadien werd ik ziek. Daardoor was het zelfs niet zeker dat ik aan de start zou komen. Maar ik voelde me elke dag beter en beter worden. Na zoveel inspanningen in de slotrit zou ik vorig jaar als laatste van de kopgroep geëindigd zijn, nu werd ik toch nog mooi derde. Tot de Roche aux Faucons had ik het zelfs nooit moeilijk. Ik voel dat mijn basis dit wegseizoen toch opnieuw wat breder geworden is." In de voorbereiding op het veldritseizoen trekt Eli nu eerst nog eens naar Calpé voor een stage.

Uitslag rit 5:

1. Nicolas Cleppe
3. Eli Iserbyt op 0'22"
17. Arno Debeir 1'11"
74. Laurens Sweeck 3'21"
82. Anton Ferdinande 4'39"
Opgave: Dieter Vanthourenhout

Eindstand:

1. Nicolas Cleppe
6. Eli Iserbyt 1'17"
17. Arno Debeir 2'10"
64. Laurens Sweeck 4'20"
74. Anton Ferdinande 5'38"

(foto Wouter Toelen/TFOTO)