Eli blinkt uit met derde plek in Antwerpen

Eli Iserbyt heeft zaterdag opnieuw een uitstekende zaak gedaan voor de Wereldbeker veldrijden. Op het strand van Sint-Anneke in Antwerpen eindigde hij na een fraai duel met Wout van Aert op de derde plek. Net als Leonie Bentveld blijft hij zo in de leiderstrui.

Tegen Mathieu van der Poel viel in Antwerpen door niemand van de concurrentie op te tornen, maar in de strijd voor podium deden onze jongens het uitstekend. Ryan Kamp en Eli Iserbyt maakten een prima start door, en ook Michael Vanthourenhout stak later de neus nadrukkelijk aan het venster. Zowel Ryan (valpartij) als Michael (materiaalproblemen) werden nadien helaas weggeslagen.

Maar Eli, die deed zijn wereldbekertrui blinken, want in de strijd voor de tweede plek was hij één van de actiefste renners, wat in de finale leidde tot een fraai duel met Wout van Aert. Na een valpartij in de slotronde moest Eli zich uiteindelijk met de derde plek tevreden stellen. Daarmee bouwt hij zijn voorsprong als wereldbekerleider verder uit, tot 57 punten.

Ook Leonie Bentveld wist haar leiderstrui te verdedigen: met een negende plaats ‘overall’ in Antwerpen blijft ze op kop van het klassement voor rensters onder de 23 jaar. Bij de mannen onder de 23 jaar was Yorben Lauryssen opnieuw onze beste vertegenwoordiger in Antwerpen: hij werd in de kleuren van de Belgische selectie negende.

Uitslagen Wereldbeker Antwerpen

Mannen:
1. Mathieu van der Poel (Ned)
2. Wout van Aert op 0’29”
3. Eli Iserbyt 0’37”
16. Michael Vanthourenhout 2’16”

Vrouwen:
1. Fem van Empel (Ned)
2. Lucinda Brand (Ned) op 0’18”
3. Puck Pieterse (Ned) 0’55”
9. Leonie Bentveld (Ned) 2’35”
14. Denise Betsema (Ned) 2’58

Mannen U23:
1. Tibor del Grosso (Ned)
2. Ward Huybs op 0’07”
3. Emiel Verstrynge 0’42"
9. Yorben Lauryssen 1’44"
15. Yordi Corsus 2’19”
21. Kay De Bruyckere 2’57”

(foto's Photopress.be)