Eli en Leonie stellen Wereldbeker veilig in Hoogerheide

Pauwels Sauzen - Bingoal beleefde een topdag in het Nederlandse Hoogerheide: in de slotmanche stelden zowel Eli Iserbyt (mannen elite) als Leonie Bentveld (vrouwen onder de 23 jaar) hun eindwinst in de Wereldbeker veilig.

Voor Eli Iserbyt kon het nog amper misgaan, met het oog op dat eindklassement. Maar toch kwam hij in Hoogerheide met erg veel focus aan de start. Dagpodium halen lukte hem met een paartje vermoeide benen niet (Eli eindigde als vijfde), maar de eindzege kwam geen moment in het gevaar. Met de Belgische titel in Meulebeke, eindwinst in de Superprestige én nu ook de Wereldbeker op zak, kan het seizoen van Eli nu al onmogelijk nog stuk.

Bij de vrouwen was het wel nog rekenen voor Leonie Bentveld, die met een iets beperktere voorsprong aan de slotmanche in Hoogerheide moest beginnen. Een elfde plek tussen de eliterensters in de daguitslag bleek uiteindelijk ruimschoots te volstaan voor eindwinst bij de rensters onder de 23 jaar. Een extra bekroning voor het uitstekende seizoen van Leonie: in de eindstand voor eliterensters klom ze nog naar een sterke vijfde plek.

Uitslagen Wereldbeker Hoogerheide (Ned)

Mannen:
1. Mathieu van der Poel (Ned)
2. Joris Nieuwenhuis (Ned) op 0’05”
3. Pim Ronhaar (Ned) 0’09”
5. Eli Iserbyt
14. Michael Vanthourenhout 1'36"

Vrouwen:
1. Fem van Empel (Ned)
2. Kata Blanka Vas (Hon) op 0’01”
3. Lucinda Brand (Ned) 0’10”
11. Leonie Bentveld (Ned) 1'29"
16. Denise Betsema (Ned) 2’08”

Mannen U23:
1. Tibor Del Grosso (Ned)
2. Rémi Lelandais (Fra) op 0’14”
3. Jente Michels 0’16”
12. Yorben Lauryssen 1’37”
13. Yordi Corsus 1’38”

(foto’s Photopress.be)