Eli en Michael flankeren WVA op podium van Hamme

De cross in onze thuisbasis Hamme draaide voor ons uitstekend uit: Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout mochten samen met winnaar Wout van Aert het podium op. Hetzelfde gebeurde bij de renners onder de 23 jaar.

Dat wielerfenomeen Wout van Aert een maatje te sterk zou zijn in de wedstrijd voor de X2O Badkamers Trofee in Hamme, dat lag in de lijn der verwachtingen. Dat wij achter zijn rug serieus mee zouden bikkelen in de strijd voor de overige podiumplaatsen, dat ook. En uiteindelijk trokken we daarin aan het langste eind: Eli Iserbyt (2e) en Michael Vanthourenhout (3e) hielden daarbij Pim Ronhaar en Lars van der Haar af. Extra bonus: Eli loopt in de strijd voor het eindklassement van de X2O Trofee een extra minuut uit op belangrijkste concurrent Van der Haar.

Bij de vrouwen plaatsten we met Denise Betsema (5e) en Leonie Bentveld (9e) twee renners in de top-10, bij de beloften hadden we er dus twee op het podium: achter de rug van wereldkampioen Joran Wyseure trokken Lukas Vanderlinden (2e) en Kay De Bruyckere (3e) aan het langste eind in de driestrijd met David Haverdings voor de overige podiumplaatsen.

Uitslagen X2O Trofee Hamme:

Mannen-elite:
1. Wout van Aert
2. Eli Iserbyt op 0:47
3. Michael Vanthourenhout 0:52

Vrouwen:
1. Fem van Empel (Ned)
2. Shirin van Anrooij (Ned) op 1:15
3. Ceylin Alvarado (Ned) 1:31
5. Denise Betsema (Ned) 2:32
9. Leonie Bentveld (Ned) 4:47

Mannen-beloften:
1. Joran Wyseure
2. Lukas Vanderlinden op 0:26
3. Kay De Bruyckere 0:31
6. Yorben Lauryssen 1:15
20. Pieter Pauwels 4:16

(foto's Photopress.be)