Eli geeft eindzege X2O Trofee extra kleur in Brussel

Eindigen met een knal: dat was wat Eli Iserbyt deed in Brussel. In de slotmanche van de X2O Badkamers Trofee pakte hij met dag- en eindwinst álles mee. Michael Vanthourenhout maakte het feest compleet met de tweede plaats.

Aan motivatie geen gebrek, op de voorlaatste crossdag van het jaar: Eli Iserbyt schoot als een kanonskogel uit de Brusselse startblokken en was tussen start en finish uiteindelijk amper van de koppositie weg te slaan. Eindresultaat: 19 seconden voorsprong op de streep, tweeëneenhalve minuut in het eindklassement, en dus zijn derde eindzege in de X2O Trofee. Michael Vanthourenhout, tweede in Brussel na een duel met Lars van der Haar, is derde in het eindklassement. Ryan Kamp eindigde als zevende in Brussel.

Denise Betsema was op een vijfde plaats onze beste finisher in de vrouwenwedstrijd, en dat ondanks een valpartij. Bij de beloften eindigden we dicht bij de overwinning: Witse Meeussen beet in het zand tijdens een duel met Joran Wyseure, maar onze Belgische kampioen mocht toch met een fraaie tweede plek naar huis. Ook Kay De Bruyckere (5de), Lukas Vanderlinden (6de) en Yorben Lauryssen (9de) haalden de top tien.