Eli Iserbyt sprint naar negende plek in Brabant

Net als de tweede dag eindigde de vierde etappe van de Ronde van Vlaams-Brabant op een massasprint. Nadat de hectiek ons sprinttreintje voor Anton Ferdinande verstoorde, finishte Eli Iserbyt als negende.

Door temperaturen rond de 37 graden werd de vierde rit van de Ronde van Vlaams-Brabant in Kumtich ingekort van 135 naar 112 kilometer. Geen slechte zaak, al werden onze renners zo goed als mogelijk koel gehouden door onze omkadering. “We worden goed verzorgd door onze verzorgers. IJs, en niet alleen bidons met dorstlesser, maar ook met fris water dat we over ons hoofd kunnen uitgieten”, gooit Eli Iserbyt met een complimentje naar de staf.

Eli was ook diegene die zich in de massasprint als beste vertegenwoordiger van onze ploeg kon plaatsen. “Het was eigenlijk de bedoeling dat Anton de sprint zou doen, maar we geraakten elkaar kwijt in de bochtige aanloop naar de finish. Jammer, want we zaten in een treintje vooraan: Laurens, Jarno, Michael en ik. Dat was perfect. Michael heeft dan de sprint voor mij proberen aan te trekken.” Mooi teamwork, net als de voorbije dagen. “We verstaan elkaar goed.”

Ook al kon hij zich nog niet echt manifesteren in het wedstrijdverloop in Brabant, toch voelt Eli zich goed. “De eerste dag was het wat wennen, maar ik heb een goed gevoel. Al wordt hier redelijk op het randje gekoerst: veel renners willen zich duidelijk nog bewijzen.”

Uitslag rit 4 - Kumtich

1. David van der Poel, de 112 km in 2u34'43"
9. Eli Iserbyt z.t.
28. Anton Ferdinande
30. Michael Vanthourenhout
46. Laurens Sweeck
53. Jarno Bellens
59. Witse Meeussen
100. Dieter Vanthourenhout op 38"