Eli klimt naar tweede plaats in Ethias Cross Beringen

Geen twee op twee voor Pauwels Sauzen-Bingoal in Beringen. Daarvoor was Toon Aerts te sterk. Maar met zijn tweede plaats mag ook Eli Iserbyt terugblikken op een sterke prestatie. Net als Michael Vanthourenhout overigens, die fraai vierde werd.
 
Eli startte voortvarend en zonderde zich snel af, samen met Toon Aerts en de verrassende Daan Soete, die zich op het zware MTB-parcours als een vis in het water voelde. "Daan was zo sterk in de afdaling, terwijl ik me toch onzeker voelde", gaf Eli achteraf toe. "Daardoor ging ik ook in de fout. Ik kon gelukkig nog op de fiets blijven, maar het gevolg was wel dat ik het van dan af iets rustiger deed."
 
En dat merkte ook Toon Aerts. "Hij plaatste de perfecte versnelling en reed daarna ook nog eens twee sublieme rondes. Net op het moment dat ik even op adem moest komen. Toen wist ik dat hij de beste was vandaag."
 
Aerts reed een eind weg, terwijl Lars van der Haar oprukte, Daan Soete voorbijreed en zowaar kwam aansluiten bij Eli. "Maar ik had toen net een rondje kunnen recuperen en ik kon snel opnieuw van Lars wegfietsen. Daarna kon ik ook weer mijn eigen tempo rijden, maar echt dichter bij Toon kwam ik jammer genoeg niet meer. De tweede plaats was echt het hoogst haalbare."
 
Dat Aerts meer kracht in de benen had, vertelde Eli er nog bij. "Die belimmingen waren vooral op de power, terwijl ik het toch liever explosiever heb. Dan stemt het mij al met al nog tevreden dat ik in de tweede koershelft geen extra tijd meer verloor. Ook de knieproblemen zijn zo goed als verleden tijd." Eli strandde uiteindelijk op 24 seconden van Aerts.
 
Lars van der Haar werd derde, terwijl Michael Vanthourenhout nog voorbij Daan Soete naar een vierde plaas reed. Ook Laurens Sweeck (6de) en Ryan Kamp (beste belofte) eindigden nog in de top tien. 
 
Uitslag Heren Elite & U23:
1. Toon Aerts
2. Eli Iserbyt
3. Lars van der Haar
4. Michael Vanthourenhout
6. Laurens Sweeck
10. Ryan Kamp
12. Jelle Camps
14. Pim Ronhaar

Foto's: ©Photopress.be