Eli neemt nieuwe wereldbekertrui mee naar huis van Val di Sole

De Wereldbeker veldrijden is halfweg, en het ziet er prima uit voor Eli Iserbyt. Na een vijfde plek in het Italiaanse Val di Sole heeft hij als leider al 55 punten voorsprong verzameld op zijn eerste achtervolger.

De atypische koers in de Alpensneeuw van Val di Sole was al beslist voor hij goed en wel begonnen was. Al na enkele minuten sloegen de latere winnaar Joris Nieuwenhuis en Niels Vandeputte een kloof op de rest. Onze mannen waren niet mee, en moesten zich nadien beperken tot strijden voor de derde podiumplek.

Uiteindelijk lukte dat podium net niet, want Michael Vanthourenhout was op zijn dertigste verjaardag onze beste renner op de vierde plaats. Hij is nog steeds herstellende van de schouderblessure die hij opliep in Kortrijk. Eli Iserbyt vermeed op de gladde ondergrond de grote risico's tijdens het verdedigen van zijn wereldbekertrui, en kwam als vijfde binnen. Ryan Kamp tot slot was negende.

Bij de vrouwen hadden we geen rensters in Val di Sole: Denise Betsema en Leonie Bentveld trainen momenteel in de aangename Spaanse zon, net als enkele van onze beloften. Ook Eli en Michael reizen nu naar Spanje af voor deel 1 van een tweeweekse stage.

Uitslagen Wereldbeker Val di Sole

Mannen:
1. Joris Nieuwenhuis (Ned)
2. Niels Vandeputte op 1'01"
3. Joran Wyseure 1'33"
4. Michael Vanthourenhout 2'05"
5. Eli Iserbyt 2'08"
9. Ryan Kamp (Ned) 2'56"

(foto's Photopress.be)