Eli ploegt ook naar winst in Gieten

Geen berg te hoog voor Eli Iserbyt in deze fase van het seizoen. Of beter: geen modderpoel te diep, als we het over Gieten hebben. In deze openingsmanche van de Superprestige pakte Eli zijn vierde zege van het seizoen na een spannend duel met Quinten Hermans.

Onze mannen kenden een wervelende start aan de Nijslootsweg. Met Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Daan Soete én Jens Adams telden we in de eerste koershelft zowaar vijf pionnen van Pauwels Sauzen-Bingoal in de top acht van de koers. Het ideale scenario, zeg maar. 

En dat werd nog beter toen Daan en Eli zich wat later met zijn tweeën afzonderden. Het sein voor Michael om een beetje af te stoppen achter ons duo. Maar dat was zonder Quinten Hermans gerekend. Die verkeerde in een begenadigde dag en wisselde Daan vooraan af. En iets na halfkoers maakte zowaar ook Belgisch kampioen de sprong naar voor.

"Toch had ik van Toon niet te veel schrik", aldus Eli achteraf. "Net omdat hij toch al een cartouche verschoten had door die halve minuut te moeten overbruggen." Bovendien was Aerts de pechvogel van de dag. Door kettingproblemen viel hij terug naar plaats negen.

Maar dat betekende allesbehalve gewonnen spel voor Eli. "Quinten was echt super sterk. Tot twee keer toe sloeg ik een gaatje, maar telkens - deels ook door kleine foutjes va mij - keerde hij terug. Uiteindelijk waagde ik in de slotronde een alles of niets-poging in de lange loopstrook in de modder. Het was afzien bij de beesten, maar ik kon daar toch het verschil maken."

Meteen de vierde seizoenszege voor Eli, die nu zowel leider is in de Wereldbeker als in de Superprestige. "Hier had ik nooit durven op hopen. Dit is veel meer dan verwacht, dus geniet ik hier zoveel mogelijk van." Ook voor de ploeg blijft het sprookje voorlopig duren, met een zeven op zeven in tv-crossen. 

Ploegleider Gianni Meersman loofde achteraf de prestatie van Eli. "Hij was voor mij de sterkste vandaag. En hij heeft het in de finale heel slim aangepakt. Als je dat kan, ben je de verdiende winnaar." Ook Jens Adams (5de), Daan Soete (6de) en Laurens Sweeck (8ste) haalden nog de top tien. Michael Vanthourenhout (11de) kampte in de tweede koershelft met rugproblemen, een gevolg van zijn val in Kruibeke.

Tot slot melden we jullie ook graag de overwinning van Jarno Bellens in het Franse La Mézière. Jarno won er de beloftenwedstrijd, voor twee Fransen.

Uitslag Gieten:
1. Eli Iserbyt
2. Quinten Hermans op 17"
3. Corné van Kessel op 43"
5. Jens Adams op 1'08"
6. Daan Soete op 1'17'
8. Laurens Sweeck op 1'21"
11. Michael Vanthourenhout op 1'56"
19. Ryan Kamp (U23) op 4'08"
20. Jelle Camps (U23) op 4'22"

Foto's: ©Photopress.be