Eli pronkt tweemaal op podium van Herentals

Cross 2 van 2023 zit erop. In Herentals mocht Eli Iserbyt tweemaal het podium op: als derde in de daguitslag, na Mathieu van der Poel en Wout van Aert, en als leider in de X2O Badkamers Trofee. Denise Betsema zat helaas in de hoek waar de klappen vielen.

Na twee maanden vol gesukkel met blessureleed én veel pech heeft Eli Iserbyt duidelijk weer de goeie mojo beet, en dat zorgde ook in Herentals voor succes. Thuisrenner Wout van Aert en Mathieu van der Poel bedreigen voor de overwinning zat er niet in, volop mee knokken voor de derde podiumplek wel. Daarbij haalde Eli ook zijn slag thuis: hij versloeg concullega Lars van der Haar in de strijd voor plaats 3 en houdt de Nederlander zo ook af in het tijdsklassement van de X2O Trofee.

Pech was er helaas voor Denise Betsema bij de vrouwen: zij moest na een lekke band op het allerslechtste moment haar leidersplaats in de X2O Trofee afstaan aan Lucinda Brand. Ook veel van onze jongeren hadden weinig reden tot vieren. Streekrenner Witse Meeussen pakte met een vierde plek ontgoocheld naast het beloftepodium, Lukas Vanderlinden reed in diezelfde wedstrijd tweemaal lek, en Fleur Moors kon door buikpijn niet starten bij de meisjes-juniores. Leonie Bentveld en Kay De Bruyckere haalden wel de top tien.

Uitslagen X2O Trofee Herentals:

Mannen:
1. Mathieu van der Poel (Ned)
2. Wout van Aert op 0:21
3. Eli Iserbyt 0:31

Vrouwen:
1. Puck Pieterse (Ned)
2. Lucinda Brand (Ned) op 0:27
3. Annemarie Worst (Ned) 1:13
9. Leonie Bentveld (Ned) 3:58
10. Denise Betsema (Ned) 4:23

Mannen U23:
1. Emiel Verstrynge
2. Joran Wyseure op 0:02
3. Victor Van de Putte 0:04
4. Witse Meeussen 0:05
10. Kay De Bruyckere 1:39
13. Lukas Vanderlinden 2:33

(foto’s Photopress.be)