Eli redt meubelen in Zonhoven, ook Leonie behoudt leiderstrui

Met nog twee manches te gaan, staan Eli Iserbyt en Leonie Bentveld nog steeds op kop van de Wereldbeker veldrijden. Eli redde in de Kuil van Zonhoven na een week ziekte de meubelen, Leonie liep nog iets verder uit in het klassement.

Enkele dagen na zijn opgave in Hulst werd Eli Iserbyt het slachtoffer van een zware buikgriep, waarmee hij zelfs even naar het ziekenhuis moest. Absoluut geen ideale voorbereiding richting een zware wereldbekercross als Zonhoven, en dat bleek: Eli had bijlange niet de superbenen van eerder in deze eindejaarsperiode, maar deed het gezien de omstandigheden prima met een zesde plek. Daarmee behoudt hij 25 punten voorsprong in de strijd voor eindwinst.

Bij de vrouwen blijft Leonie Bentveld het prima doen: ze is nog steeds maar negentien, maar in Zonhoven reed Leonie al naar haar negende (!) toptienplaats in deze Wereldbeker voor eliterensters. Met haar zevende plek in de daguitslag verstevigde ze ook haar leidersplaats in het klassement voor rensters onder de 23 jaar. Denise Betsema kende opnieuw een mindere eerste wedstrijdhelft, maar een sterke remonte leverde haar nog een elfde plek op.

Uitslagen Wereldbeker Zonhoven

Mannen:
1. Mathieu van der Poel (Ned)
2. Joris Nieuwenhuis (Ned) op 0’20”
3. Laurens Sweeck 0’22”
6. Eli Iserbyt 1’11”

Vrouwen:
1. Puck Pieterse (Ned)
2. Inge van der Heijden (Ned) op 0’24”
3. Zoe Backstedt (GBr) 0’41”
7. Leonie Bentveld (Ned) 2’15”
11. Denise Betsema (Ned) 3’16”

(foto’s Photopress.be)