Eli soleert naar Belgische titel in Meulebeke!

Een nieuw hoogtepunt in een nu al onvergetelijke winter: Eli Iserbyt reed in Meulebeke naar de Belgische titel! Michael Vanthourenhout (brons) en Leonie Bentveld (Nederlandse beloftekampioene) maakten het feest compleet.

De Europese titel en eindwinst in de Superprestige hadden we al op zak, maar daar kwam in Meulebeke dus een derde uitschieter bovenop. Ondank een ernstige buikgriep bij het begin van het nieuwe jaar geraakte Eli Iserbyt nog net op tijd klaar voor dit BK: Eli vertrok uitstekend, geraakte nadien weg in een kopgroep van vier met daarin ook Michael Vanthourenhout, en na drie kwartier koers gooide Eli de rest uit het wiel en stoomde hij solo richting goud. Met zijn eerste Belgische proftitel laat Eli een moeilijke periode helemaal achter zich.

Uittredend Belgisch kampioen Michael – ook hij werd deze week getroffen door ziekte – wist zich in de slotronden nog te verzekeren van brons. Met Michael in de sterrentrui en Eli in de tricolore hebben we de komende maanden twee van de meest prominente kampioenentruien in ons bezit, en daar hoort eigenlijk ook nog een Nederlandse trui bij: seizoensrevelatie Leonie Bentveld verlengde zondag haar beloftetitel in Hoogeveen. Door een knieblessure kon Denise Betsema helaas niet van start gaan.

Uitslagen Belgisch kampioenschap Meulebeke

Mannen:
1. Eli Iserbyt
2. Joran Wyseure op 0’25”
3. Michael Vanthourenhout 0‘37“

Belofte mannen:
1. Emiel Verstrynge
2. Jente Michels op 0‘58“
3. Ward Huybs 1’21”
6. Yorben Lauryssen 2’36”
7. Yordi Corsus 2’39”
10. Viktor Vandenberghe 3’37”
15. Kay De Bruyckere 4’38”
19. Kenay De Moyer 5’33”

(foto’s Photopress.be)