Eli soleert naar vierde zege én Wereldbeker-leiding in Troyes

Eli Iserbyt en crossen in Frankrijk: het blijft een geslaagde combinatie. In de wereldbekercross in Troyes soleerde Eli niet alleen naar zijn vierde seizoenszege, maar ook naar de leidersplaats in het klassement. Ook Ryan Kamp deed het prima, met een vijfde plek.

Na enkele zware moddercrossen kreeg het veldritcircus in Troyes hele andere omstandigheden voorgeschoteld: een lichtlopend parkparcours. Terrein waarop je liever geen pech hebt, maar het gebeurde tóch voor onze beide mannen: zowel Eli Iserbyt als Ryan Kamp reden vroeg in hun koers lek.

Eli én Ryan wisten dat allebei nog recht te zetten: een indrukwekkende Eli knokte zich terug naar het front van de koers, ging op en over koploper Lars van der Haar, en weerstond in de slotronden aan de druk van achter. Seizoenszege vier dus, én leider in de Wereldbeker, met één punt voorsprong op Van der Haar. Ryan op zijn beurt hield met zijn vijfde plaats een rijtje gerenommeerde profs uit de top vijf.

Leonie Bentveld en Denise Betsema werden respectievelijk tiende en elfde bij de vrouwen, Yorben Lauryssen elfde bij de beloften.

Uitslagen Wereldbeker Troyes (Fra):

Mannen:
1. Eli Iserbyt
2. Lars van der Haar (Ned) op 0’10”
3. Joris Nieuwenhuis (Ned) 1’29”
5. Ryan Kamp (Ned) 1’52"

Vrouwen:
1. Ceylin Alvarado (Ned)
2. Puck Pieterse (Ned) op 0’21”
3. Lucinda Brand (Ned) 0’44”
10. Leonie Bentveld (Ned) 1’33”
11. Denise Betsema (Ned) 1’47”

Mannen U23:
1. Tibor del Grosso (Ned)
2. Rémi Lelandais (Fra) op 0’23”
3. Jente Michels 0’30”
11. Yorben Lauryssen 2’00"

(foto’s Photopress.be)