Eli veegt nul weg in Overijse, Michael (2e) viert mee

De kop is eraf: na een thriller van een wedstrijd schreef Eli Iserbyt de Superprestigecross in Overijse op zijn naam. En daar had ook Michael Vanthourenhout, uiteindelijk tweede, een fraai aandeel in.

Eli Iserbyt reed bepaald geen anonieme cross, op de flanken van de Tenotsberg in Overijse. Vroeg in de koers al geraakte hij op kop, waarna hij rondenlang op zijn eentje doorzette. Uiteindelijk kwamen achtervolgers Thibau Nys, Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout toch nog aansluiten. In een duel op het scherpst van de snee besliste een stuurfout van Nys in de laatste afdaling uiteindelijk de cross. Eli had zijn eerste seizoenszege beet, Michael juichte mee als tweede. Ryan Kamp werd na een sterke remonte negende.

Bij de vrouwen in Overijse bewees Denise Betsema dat ze na haar zware trainingsongeval al op een heel fraai niveau zit: Denise miste haar start volledig, maar knokte zich terug naar een groepje dat knokte voor de vijfde plek, met daarin ook onze jonge Leonie Bentveld. Denise werd nog zesde, Leonie zevende.

Uitslagen Superprestige Overijse:

Mannen:
1. Eli Iserbyt
2. Michael Vanthourenhout op 0’02”
3. Lars van der Haar (Ned) 0’15”
9. Ryan Kamp (Ned) 1’10”
27. Yorben Lauryssen 4’46”

Vrouwen:
1. Fem van Empel (Ned)
2. Ceylin Alvarado (Ned) op 0’54”
3. Inge van der Heijden (Ned) 1’14”
6. Denise Betsema (Ned) 1’48”
7. Leonie Bentveld (Ned) 1’57”

(foto’s Photopress.be)